jag älskar frågor

 
En första fråga om mitt kommande utbytesår dök upp igår, vilket gjorde mig överlycklig! Det gör mig nämligen så glad att det, till och med redan nu, finns dom som är intresserade och undrar saker.

Då till frågan; 
Jag åker med en organisation som heter EF som är en av de största organisationerna. Är än så länge väldigt nöjd med dem och de är alltid jättetrevliga när man ringer, vilket känns som ett gott tecken! EF har lång erfarenhet eftersom de funnits väldigt länge, och de har dessutom egna kontor i alla sina värdländer - du har alltså samma organisation som tar hand om dig även när du åkt iväg. Tycker det känns tryggt. 

Varför har jag då valt att åka till England?
Ska jag vara ärlig var det ett ganska impulsivt val, haha. Jag har velat mellan USA, Australien, Nya Zeeland och inte nu förrän på senaste slog det mig att England verkar häftigt.
Jag blev först erbjuden en plats till USA med organisationen AFS som jag skulle åkt med, men tackade nej... (AFS  åker inte till Storbritannien vilket är anledningen till att jag bytt organisation och nu åker med EF)
Jag har faktiskt i flera år varit inne på att åka till just USA, som de flesta andra, där ingenting går att jämföra med ordet lagom. Uppleva the high school spirit, prom, julen, game days, black friday osv var något som lockade mig - och fortfarande gör - något enormt! Men samtidigt fanns det anledningar till varför jag tvekade på att åka dit. 

Jag tror att England passar mig väldigt bra. Tror det är väldigt häftigt att få uppleva den engelska kulturen också! De humoristiska och vänliga människorna, julen (som är väldigt stor även där), skolan, den brittiska engelskan, alla fina byggnader och allt vad det är, känns lockande det med! Dessutom är det mycket mycket lättare att ta sig runt i England än i USA eftersom de har tåg, bussar och cyklar. Du har alltså inte lika låst i England som i USA. Efter att ha övervägt för- och nackdelar med båda länderna kom jag fram till att England känns mer rätt att tillbringa ett år i när jag endast är 17 år. 

Men, jag vill verkligen åka till USA och uppleva den kulturen också, fast jag tror att det är lättarre att åka dit när man är lite äldre, har körkort och är lite större i amerikanarnas ögon. Jag har hela livet på mig att resa dit och till andra ställen världen över!
Eftersom jag dessutom har släktingar i USA har jag även redan möjligheten att få uppleva USA, delvis, inifrån. 
 
Hoppas du fick svar på din fråga, bara att fråga igen annars!
 
Jag tar tacksamt emot och svarar så gott jag kan på de frågor som dyker upp! Bara roligt att få frågor!

♕ nyfiken

Jag fick svar på mina frågor!!! tack så mycket ::)) jag funderar på ett år som utomlands jag med, och kan vinte bestämma vart.

Men tack för svaren igen!
kram

Svar: så lite så! Bara roligt med frågor. Vet du, jag har velat som bara den (som jag skrev) över vart jag ska åka, men jag tror faktiskt det blir hur bra som helst, vart man än hamnar :-)
lycka till!
Amanda Welander

2012-12-12 @ 21:39:34NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR