"your application has been approved"

Ja! Mitt visum är beviljat, och jag har nu dessutom stått på amerikansk mark för första gången. Oj så storslaget..! Okej inte riktigt men iallafall. Tänk, nu kan jag verkligen på riktigt riktigt åka iväg. Känns så otroligt bra ska ni veta.
 
En Sandra undrade om jag inte kunde berätta om vad de ställde för frågor inne på ambassaden när jag var där, och självklart kan jag göra det! 
 
Först och främst ett tips till er som ska dit:
Var där i god tid för att slippa den längsta väntan. Jag hade tid kl 8.30 och var där ungefär 1 timme innan. Jag slapp väldigt mycket köande och kom ut från ambassaden redan vid halv 10. Gick alltså väldigt fort jämfört med vad det kan göra
 
Allt innanför ambassadens stängsel kändes väldigt allvarligt på något vis. Telefon och annan elektronik fick inte följa med in och man var tvungen att gå genom en säkerhetskontroll, men det gick väldigt smidigt och var allt annat än svårt. 
 När man väl är där inne ska man ha en intervju på engelska för att ansökan ska kunna gå igenom, men intervjun består bara av några enkla frågor över en disk där personen man pratar med sitter bakom en glasskiva. Nästan komiskt att det ens kan kallas för intervju! 
 
Frågorna jag fick löd ungefär såhär:
"Var i USA ska du bo?" Eftersom jag inte vet ännu blev följdfrågan "När får du veta det?" och slutligen frågade hon vad mina föräldrar tycker om att jag ska åka till usa. Mer avancerat än så var det inte och därefter var det i stort sett bara att gå nöjd och glad där ifrån! Man behöver helt enkelt inte alls vara nervös inför besöket :)
 
Nu väntar jag bara på att få tillbaka mitt pass som de behöll och sen är jag i stort sett res-färdig om man ser till den praktiska biten!!
 
 
 
Eftersom jag blev klar så tidigt inne på ambassaden tog jag och mamma en sväng inne i fina Stockholm innan vi åkte hemåt. Vädret var jättehärligt så vi passade även på att äta lunch på uteservering. Himla mysigt! Vi kikade runt en stund på stan men tröttheten hann ikapp oss båda två ganska snabbt så vi stannade inte speciellt länge. Nu har vi iallafall, skönt nog, kommit hem till lilla Falun. Hoppas er helg och måndag varit lika bra som för mig, kram på er
 

♕ Donna

Hade du bokat tid själv på ambassaden eller bokade EF in en stor grupp? Jag ska dit i Juni och är så orolig!!

Svar: EF bokade in en stor grupp i anslutning med lägret som var. Men, även om du ska dit själv så LOVAR jag dig att du inte behöver vara orolig alls! Det var absolut inget märkvärdigt, och kan kan i stort sett varken gå eller göra fel.
Men, om du känner dig orolig över nått speciellt så är det bara att fråga, här eller på mail så kan jag försöka hjälpa dig. Lycka till!!!! :)
Amanda Welander

2013-05-14 @ 18:52:36NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR