mina kurser

Har just kommit hem från skolan nu där jag har valt vilka kurser jag ska läsa under året. Kommer förhoppningsivs bli ett väldigt roligt år med tanke på hur många roliga kurser jag faktiskt fått chansen att läsa. 
Egentligen så skulle jag varit tvungen att ta någon naturvetenskaplig kurs +  2 samhällskurser, men eftersom jag är utbytesstudent och inte kommer räkna mitt år som ett skolår var det inte nödvändigt. 
 
Jag ska läsa:
English Pre-AP Language & Composition
Engelska är något jag måste ta, vilket såklart är bra eftersom jag vill lära mig så mycket engelska som möjligt när jag är här. Denna klass är egentligen collegeförberedande men inte allt för svår hoppas jag. Man kommer lära sig skriva olika texter etc. om jag förstått det rätt. Eftersom jag tycker det är mycket roligare att skriva än att läsa tror jag det är en bra kurs för mig.
 
French
Franska behövde jag inte ta men eftersom jag har en obligatorisk franskakurs kvar när jag kommer tillbaka till Svergie vore det väldigt dumt att inte läsa Franska här. Man glömmer språk så snabbt att jag skulle halka efter nästa år annars. Men tror det kan vara ganska kul faktiskt.

Math Advanced Algebra A & B
Skolan tyckte att det kunde vara bra att ta minst en mattekurs - vilket jag absolut håller med om - så denna kurs ska jag därför läsa. Vad den egentligen innebär vet jag inte riktigt, men är säkert bra. 
 
Graphic Design
Denna klass längtar jag efter! Ska bli riktigt roligt att läsa detta. Vi kommer jobba mycket i dataprogram där vi får skapa collage och liknande, såsom magasinomslag, affischer och webbsidor. Jag tror det kan bli grymt, om jag förstått det hela rätt förstås..
 
Marketing Class (DECA) A & B
En marknadsföringskurs som min gruppledare från Prep Weekend i Sverige sa var riktigt kul! Jag är inte 100% säkert på vad den innebär, men man kommer lära sig massa om hur man lyckas som en marknadsförare. Jag tror även att man kommer tävla mot andra skolor och förmodligen kommer vi åka på någon form av konferens i Atlanta i sydöstra USA. Tydligen kommer man troligen få chansen att åka på en konferens i New York också - hur häftigt vore inte det?
 
Foods
Ungefär som en hemkunskapskurs där man även kommer prata om sambandet mellan hälsa och mat. Tror denna kurs kan vara väldigt rolig också. Är dock inte säker på om den innebär så mycket matlagning i sig, så kan hända att jag ändrar den isåfall till en annan så att jag även får laga mat och baka med mera.
 
New Moves
En sorts sportklass för tjejer där man provar på massor av sporter. Vi kommer spela golf, bowla, bergsklättra (tror jag), spela tennis, dans, självförsvar och mycket mer, Verkar väldigt kul tycker jag!
 
Choir
Sist men inte minst - kör. Jag hoppas det blir roligt. Tycker om att sjunga men har aldrig sjungit i kör så det blir spännande! Förhoppnignsvis är det väldigt roligt
 
 

♕ louise

Hello! Jag undrar hur du har fått till google translate på din blogg, jag har försökt flera gånger men hittar inte koden till den! Go Minnesota!

Svar: Om du googlar ska du kunna hitta det! Typ "google translate ikon blogg" Eller liknande. Du gör det från googles hemsida så försök igen :)Go MN!!
Amanda Welander 17, USA

2013-08-06 @ 19:09:14
URL: http://louiseinamerica.blogg.se
♕ Johanna

Vilken bra familj du verkar ha hamnat i! När börjar du skolan? Känns det nervöst? Så himla häftigt att få gå på high school ett år! Så avundsjuk, men på ett bra sätt! ;)

Svar: Ja familjen är jättego' ! Skolan börjar inte förrän 3 september så det är ett ta kvar:) är faktiskt inte speciellt nervös utan tycker det ska bli väldigt roligt! Hur går det för dig m familj?:
Amanda Welander 17, USA

2013-08-06 @ 20:05:19
URL: http://aupairjossehannaa.blogg.se
♕ Anonym hehe

Vad köpte du till dina värdsyskon och hur gamla är dem?
:)

Svar: Hej, mina värdsyskon är 5, 8 och 10 år gamla. Jag ville köpa något som de kan ha kvar - som ett minne av mig - vilket gjorde att jag köpte varsitt äkta silverhalsband med en dalahäst-berlock på eftersom jag kommer från Dalarna. Först tänkte jag köpa några böcker/spel/leksaker/kläder men eftersom man har begränsat med plats i sin resväska kändes halsband som något mycket bättre:)
Amanda Welander 17, USA

2013-08-06 @ 20:29:18
♕ Pappa

Hej Amanda!
Jag följer din blogg med glädje.
Det känns riktigt bra att läsa om dina upplevelser. Verkar som du hamnat helt rätt. Jag är glad för din skull !!

Puss å kram!
/Papi

Svar: Hej bästa pappi! Vad kul att du läser hihi. Känns som jag hamnat helt rätt tycker jag med. Alla här är jättegulliga:)PUSS på er alla, älskar er glöm aldrig det <3
Amanda Welander 17, USA

2013-08-07 @ 09:44:24
♕ anonym

Vilket gymnasieprogram läser du i Sverige?

Svar: Hej, läser Samhällsvetenskapliga programmet, har dock inte valt inriktning ännu...
Amanda Welander 17, USA

2013-08-07 @ 19:06:19NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR