nybakat bröd till mellis

Mmm... Nybakat bröd är väl aldrig fel? Tycker iallafall inte jag så det fick bli lite bakning idag. Eftersom vi inte kunde hitta alla de olika ingredienserna när vi handlade fick det bli lite improvisation. Men det funkar det med. Har just ätit några mackor till mellanmål, måste säga att det blev väldigt gott! 


UPDATE: Fick en fråga om jag inte kunde lägga upp receptet, hur jag gjorde brödet - och självklart kan jag göra det, åtminstone göra ett försök då receptet blev en hel del improvisation eftersom jag inte kunde hitta alla ingredienser etc. Det är inte ett "vanligt" bröd utan mer av ett LCHF-bröd/proteinrikare bröd, och glutenfritt förresten. Och bli inte skrämd utav färgen på brödet då solrosfröna inuti brödet kan bli att se ut som svarta/mörkgröna. Det smakar fortfarande lika gott!

Utgick iallafall från detta recept nedan, följt av min version av receptet.

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver 

Min version i brist på ingredienser:

3/4 dl krossade linfrön
1 1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 - 3/4 dl mandelmjöl
4 ägg
1/2 tsk salt
2 1/2 tsk bakpulver
1 dl riven ost
1 dl grekisk yoghurt
1/2 dl grovhackade mandlar
1/2 dl torkade bär t.ex. tranbär, blåbär 
 
Sätt ugnen på 200 grader celcius. Rosta solroskärnorna i het panna, om de inte redan är rostade.
Vispa äggen riktigt pösiga och blanda de torra ingredienserna i egen skål.
Blanda sedan ner den torra blandningen, osten och yoghurten i äggen och låt stå en stund. Kommer vara kladdig.
Häll brödsmeten i en liten bakpappersklädd form  - ELLER smöra och bröa med krossade linfrön - och toppa sedan brödet med solroskärnor. Grädda i 20-30 minuter beroende på ugn. Jag hade ca 30 minuter.

 

♕ Sara

Brödet ser underbart gott ut! Har också lite problem med ingredienser, skulle du vilja lägga ut

2013-08-21 @ 13:33:09
URL: http://saraenander.blogg.se
♕ Sara Enander

Brödet ser underbart gott ut! Har också lite problem med ingredienser, skulle du kunna lägga upp hur du gjorde? :)

Svar: det var väldigt gott! Är inte ett "vanligt" bröd, utan med ett proteinbröd/LCHFbröd, men självklart kan ja skriva hur jag gjorde! Jag gör en 'update' i samma inlägg, så blir det lättare att hitta! :)
Amanda Welander 17, USA

2013-08-21 @ 13:34:27
URL: http://senander.blogg.se/



NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR