Q/A - fler svar till er

Q - Anonym
Hej ska själv åka nästa år och undrar om skolan du spelar väll fotboll? fick man göra sånadär tryouts och om man gjorde det var de svårt? Tacksam för svar:)
Vad kul att du ska åka! Ja jag spelar fotboll och jag fick även lov att gå på tryouts, men det gör alla som spelar fotboll inför varje säsong här. Jag tyckte inte det var jättesvårt med tryoutsen, däremot väldigt jobbigt! Det var fitness, löpning, spel, styrka etc. MEN, är du duktig på fotboll hemma tror jag inte du kommer tycka det är svårt. Självklart är det olika från skola till skola också hur hård konkurens man har. Lycka till!

Q - Alicia
Hej! Jag har en fråga angående ditt utbytes år. Om det inte är allt för personligt undrar jag hur du har fått råd? Jag är själv 17 år vill åka nästa år men jag har ingen aning om hur det ska gå till, haha :)
 
Hej! Jag förstår att du undrar eftersom du själv vill åka, och som du redan vet kostar det en del. Jag vet att det är olika för alla som åker hur de gått till väga för att ha råd. Vissa har föräldrar som betalar allt, andra jobbar för att få ihop hela summan på egen hand och många betalar en del av kostnaden själv - vilket jag gör och inte har något som helst emot. Jag ser det snarare som en självklarhet, att faktiskt själv bidra, det är ju trots allt mitt år!
Jag är dock så otroligt tacksam över att min mamma, pappa och släktingar hjälper mig att kunna göra detta år möjligt. Utan dem hade det inte gått för min del!

Vad jag tycker du ska göra är att först och främst prata med dina föräldrar och se vad de säger. Kanske kan de batala en del, och du en del? Om inte kanske de kan låna dig pengar som du senare kan betala av? Fråga! Jag menar, att åka iväg som utbytesstudent är dyrt, men det är förhoppningsvis värt pengarna. Du kommer få ut så mycket av det - erfarenheter, lärdom, språk, utveckling - vilket jag tror är viktigt att förklara för dina föräldrar för att de ska gå med på det. Jag har förresten för mig att de flesta organisationer har avtal med banker så man får ta räntefria lån om man behöver låna pengar. Det är kanske också värt att nämna för dina föräldrar. 

Vad jag dock tror är viktigt är att du inte bara begär att de ska betala för ditt år, utan att du faktiskt visar att det här är något du verkligen vill göra, något du själv är beredd att kämpa för. Jag själv har till exempel jobbat en hel del för att tjäna egna pengar för mitt år, vilket känns väldigt bra tycker jag. Även de flesta jag pratat med har gjort detsamma. 

Har du ett extrajobb? Isåfall - jättebra! Om inte, sök!!! Det är en väldigt bra start. Jag skulle säga såhär, förvänta dig inte att du kan komma iväg på ett utbytesår om du själv inte är villig att slita lite för det. Sen kan du ju alltid söka stipendier. Vissa bokstavligen 100-tals att söka om man letar lite. 

Men du, ingenting är omöjligt det lovar jag!!!! Jag vet folk som haft dubbla sommarjobb och slitit som attan men de har inte gett upp, så vill du kan du :) Lycka till! och bara att fråga om du undrar något mer :)

Q - Simon
Skolan som du kommer börja i, är det ett private high school eller public high school? Tänkte bara meddela att EF har antagit mig till nästa år! Super glad!
Kommer gå i public high school. Det är det allra vanligaste när man åker som utbytesstudent! Och grattis, du har massor av roliga saker att se fram emot nu! lycka till Simon :)

Q - Majsen 
Hej! Angående skolstarten så undrar jag om ni kommer ha skoluniformer? Och laget du spelar i, är det utanför skolan eller kommer det att ingå i skolan? Alltså är det skolans fotbollslag?

De har inte skoluniformer, men enklare dress code. Du får till exempel inte visa ryggen, ha transparenta kläder, ha tunna linneband, visa BH-band, får inte ha nitar på kläderna etc. Inte så värst farligt alltså. Laget är ett av skolans skollag. Kommer alltså ha träningar efter mina skoldagar på skolans plan med folk från skolan :)

Q - Anonym 
Går du på private eller public high school?
Public High school!


♕ Rodrigo Luli

Behöver du ett lån? Har du letat där för att få ett lån? Har du försökt att få någon form av lån? sedan tillämpa nu? (rodrigoluliloanfirm@yahoo.com) om du vill få en prisvärd lån. Lån erbjuds här på en mycket låg ränta på 3%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

2013-10-05 @ 04:41:45NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR