Q/A + en fråga till er

Titta, en ny header har dykt upp här på bloggen och jag undrar bara vad ni tycker? Låt mig veta! En annan fundering jag hade var att jag borde fråga er läsare vad ni vill läsa om. Finns det något som ni länge undrat över men inte frågat? Något ni vill veta om mig/mitt liv här/livet i allmänet/behöver inspiration eller råd/etc, inte vet jag vad det kan vara ... Kommentera gärna och ge mig idéer & inspiration till att skriva om det ni gillar att läsa om.
 
 

Ida:
 
Hej, du har säkert redan fått den här frågan men hur ska du göra med skolan när du kommer tillbaks till Sverige. Jag vill och får åka på utbytesår men jag vill samtidigt inte börja om en klass när jag kommer tillbaks. Hur gör du?
Hej på dig Ida. Jag avslutade 1an innan jag åkte och måste börja i tvåan när jag kommer tillbaka. Kan alltså inte räkna detta är. Tyvärr är det svårt att få tillgodoräkna sitt utbytessår då det är totalt olika skolssytem, krav etc. Se det som så att även om du lämnar din klass och dina vänner så kommer du få ut så otroligt mycket mer av ett utbytesår än av att stanna hemma. Och en ny klass behöver inte vara någt dåligt, kanske får du vänner för livet i din nya klass när du kommer hem? Lycka till!

Anonym: Hej! Jag måste bara säga vilken STOR insperation du är!! Du är positiv hela tiden och ser det ljusa/bra i allt och alla. Jag ska åka som utbytesstudent nästa år och att få läsa din blogg (som förövrigt är den BÄSTA i år) gör mig ännu mer taggad!! Du verkar ha det perfekt där borta och ber till Gud att få ett lika bra år som dig. 
Du skriver också väldigt bra och jag blir alltid så glad efter jag har läst dina inlägg! 
Fortsätt blogga och lycka till med resten av året! Kram
Tack tack tack och ännu mer tack! Tänk att en kommentar på bloggen kan göra en så glad! Tråkigt nog vet jag inte vem du är, men blir så otroligt stolt och glad av att få höra saker som detta. Jag försöker verkligen ha en positiv inställning till allt här, och vill att det ska smitta av sig. Sen måste jag ju säga att jag har mina berg-och-dal-bans-perioder, men även de sämre dagarna försöker jag att se nått bra med, och kanske är det just det som gör att jag faktiskt trivs. Du kommer få ett fantastiskt år du med, allt handlar om inställning! Massor med kramar

SimonJag kommer att åka till USA med EF nästa år. Jag har börjat fundera på vad man ska ta med sig. När det kommer till kläderna så har jag ett riktigt stort problem. Jag har en mycket stor garderob med massvis med kläder. Så här kommer mina frågor! 
Fråga 1) hur visste du vad du skulle packa med dig? Hur avgjorde du vad du skulle ta med dig? 
Fråga 2) har du köpt en massa med kläder under din USA vistelse? 
För övrigt så följer jag din blogg med ett jätteintresse! Du verkar ha det jättekul där borta! Jag längtar väldigt mycket till jag får åka

Men hejja dej att du ska åka, du har massor att se fram emot! 
1) Jag skulle säga såhär: Packa mycket baskläder som funkar till allt! Jeans, shorts, tshirts, nån skjorta, tjocktröjor. Och beroende på vart du bor anpassat till väder förstås. Skulle rekommendera att packa sånt som anväds under tex vintersäsongen som känns onödigt att köpa en gång tex regnjacka, underställ, flecetröja etc. Är jättesvårt att svara på vad man ska packa då vi alla är olika, men kan säga att folk här klär sig inte alls som vi i Sverige gör till skolan osv. Jag får höra nästan varje dag att jag är uppklädd fast jag själv inte tycker det. Så ta inte med för mycket "fancy clothes" om du vill gå klädd som en amerikansk tonåring...
2) har inte köpt extremt mycket, men har köpt en hel del tjocktröjor och varma kläder för det är riktigt kallt i vår skola och här i Minnesota nu under vintern haha. Försöker dock att inte köpa massa onödigt.
Tack för att du kikar in här och är nyfiken, stort lycka till du kommer få det grymt!
 
Frida: Hej jag funderar på att åka som utbytesstudent och undrar vilket företag (säger man så?) du åkte med och hur du betalade? Har lite problem med pengar och hur jag ska få ihop allt. MVH Frida
Jag åkte med EF som är ett av de större organisationerna man kan vända sig till. Har varit väldigt nöjd med dom, har inte speciellt mycket att klaga på. Min familj har hjälpt mig något otroligt med pengarna, men jag har även jobbat och betalat själv också. 
Ingenting är omöjligt vill jag börja med. Har du ett jobb? Om inte, ja då är det en väldigt bra början att börja söka. Prata även med dina föräldrar och försök få dem att förstå hur mycket det här skulle betyda för dig. Hur mycket du skulle få ut av det, både som person och för din framtid inom jobb, livserfarenheter, meriter etc. Värt att nämna för dem är också att det går att ta räntefria lån hos vissa organisationer (är inte säker på vilka, men du kan lätt kolla upp det) vilket kan underlätta. Kanske kan du göra en deal med dina föräldrar där ni delar upp kostnaderna? Du kan ju även söka stipendium! Tro mig, det finns alla möjliga konstiga stipendium man kan söka som vi inte ens har en aning om att dom existerar. 
Ett sista tips är att kika upp Rotary, en organisation som jag hört mycket gott om. Den programavgiften är ca hälften av de andras, men det innebär att din familj måste vara villig att ta emot 1 student från ett annat land under ett år. Men det kan vara sjukt häftigt ju, få ta del av andras kulturer på samma gång!
Lycka till, och ge inte upp om du verkligen vill åka!
 
Ellinor: SAKNAR DIG AMANDA! Nu när jag kommit hem glädjs jag av att följa ditt äventyr och se hur du har det. Längtar tills du kommer hem och jag kan träffa dig igen & höra allt om ditt år :D <3
saknar dig med min fina Ellinor!!! Är så glad att ditt beslut känns rätt och jag längtar tills vi ses med, då får vi berätta våra livsäventyr för varandra! Stor Kram och lycka till med jobb, skola, och allt vad det är. Du är grym! <3
 
Simon: Hej! Åh vad avundsjuk jag blir på snö! Idag här i Bromma (Stockholm) så kom det lite snö vid elva och jag blev hur exalterad som helst. När man kommer ut ur skolan två timmar senare så är blött ute och varenda spår av snö är utrotat. Inte nice! För att komma till min punkt; jag undrar bara generellt om vädret i Minnesota. Hur är det jämförelsevis med Sverige? Av vad jag förstått så är vintrarna mer "extrema" än i Sverige, stämmer det? Och min andra fråga, hur är skolan? Har hört att den ska vara rätt så slapp och enkel att klara av med toppbetyg. Du får gärna svara när du har tid! 
För övrigt en toppenblogg! Och ha ett fortsatt trevligt år i USA!
Hallå där Simon, ja jag blev så otroligt glad av snön - den behövdes. Och att den är här för att stanna känns lite roligare än för er där hemma med allt slask..
Hur som helst, jag har ju inte upplevt januari än som sägs vara den kallaste tiden, men jag skulle nog påstå att vintrarna är något kallare - och framförallt längre - här. Vi har redan mer än -20° här och kylan känns råare tycker jag. Dock gillar jag Minnesota för jag älskar att ha alla fyra årstiderna. Värt att nämna är att somrarna är dock också extremt mycket varmare än i Sverige, så det jämnar ut sig. 
Angående skolan så stämmer det att den är ganska mycket lättare. Men, man ska inte glömma att det beror helt på vad man har för klasser. Jag bytte vissa klasser i början av terminen för att de var alldeles för svåra så det finns både och. Sammanfattnigsvis: Mer läxor men snarare kvantitet än kvalité.
Tacktack snälla du, och ha det toppen fram tills du åker!
 

♕ Sara Ekman

vad kul att läsa :D

Svar: bra! kommer mer svar snart :)
Amanda Welander 17, USA

2013-12-23 @ 23:14:26
URL: http://aamaziing.se/
♕ Beatrice

jätte fin blogg :)
Livet som utbytesstudent verkar jätte spännande.

Svar: tack snälla du! det är det verkligen. Tufft vissa gånger men fantastiskt! Önskar alla kunde få uppleva de t jag gör
Amanda Welander 17, USA

2013-12-23 @ 23:18:07
URL: http://beatricelindgren.blogg.se
♕ Therese Sundström

Kul att följa!:D

Skriver om personlig framgång och sund hälsa. Välkommen in!

Kramis på dig, T

2013-12-23 @ 23:24:25
URL: http://theresesundstrom.blogg.se/NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR