Levnadstecken från skärgården

 

trettio dagar, är det ens möjligt?

Förstår ni, idag är det 1 månad tills jag åker - 30 ynka små dagar som jag ska fylla med massor av roligheter! Det är verkligen knäppt att tänka på hur fort det går. Snart sitter jag på planet med destination Boston där jag ska spendera mina första 10 dagar i USA. Kan faktiskt inte förstå det själv.. men roligt, det kommer det garanterat bli!
 
Jag har haft en svacka ett tag då hela usa-grejen känts väldigt jobbig, men jag har nu lyckats klättra upp till toppen igen. Det känns väldigt bra just nu, som att det är helt rätt dethär. Det går inte en minut utan att jag tänker på allt roligt som väntar!
 
Imorgon bitti åker jag och mina kompisar ner till Stockholm för att ha en härlig vecka tillsammans i Stockholm och i Skärgården. Troligen är detta den sista gången vi alla kan ses tillsammans innan jag och Saga (min vän som ska till Kanada) lämnar landet, så vi får verkligen ta vara på tiden. Vi kommer iallafall få det underbart, det är jag säker på!
 
 
 
 
 

Färdigvaccinaerad

Har tagit 6 vaccinationer idag (dock bara 2 sprutor tack och lov). Det betyder att alla sprutorna är klara nu. Äntligen! Nu får jag alltså komma in i USA och på min amerikanska skola utan klagomål!  Känns så bra så bra så bra ska ni veta! 
 
Har strosat runt på stan under dagen och kikat efter presenter till värdfamiljen. Är väldigt svårt att hitta på något bra tycker jag, men jag fick några tips från Sanna för någon dag sen som inte alls lät dumt. Och så har jag några egna idéer också på vad jag kan tänkas köpa, så det ska nog inte vara omöjligt att hitta på någon present. 
 
Pratade med Camilla på EF kontoret idag som berättade att informationen om vilket camp man ska på och info om flygbiljetter förmodligen dyker upp nu i veckan eller under nästa vecka. Så spännande! Längtar som en tok till att få veta mer.
 
 

TIPS TILL UTBYTESSTUDENTER

Utbytesstudent.se - underbara sida! Redan för 3 år sedan satt jag fastklistrad på denna sida och läste allt vad man kunde läsa om utbytesår. Var till stor hjälp då tyckte jag. Den är faktiskt startad av en föredetta utbytesstudent som en hjälp för alla kommande utbytestudenter. Vilken bra idé va? 
Numera finns jag, precis som många andra, också med på sidan under fliken bloggar där massor av utbytesbloggar finns samlade. Tycker ni ska kika på sidan! (tryck på bilden)
 
 

"jag kommer sakna så många, varenda en runt omkring mig"

Nej just nu känns det inte speciellt bra. Nedräkningen står på 37 dagar, alltså drygt 5 veckor & för första gången känns allt väldigt jobbigt... Jag har verkligen inte förstått tidigare vad jag är påväg att göra. Flytta. Bort från vänner och familj. Hör ni hur galet det låter?! Även om värdfamiljen känns helt underbar så är det många tankar i huvudet nu att hålla reda på, för det är verkligen inte lätt att lämna sitt liv här hemma.
 
Att faktiskt inse hur många fina människor jag åker ifrån är oerhört jobbigt. Jag kommer sakna alla så fruktansvärt mycket, både de jag känner utan&innantill och de jag inte umgås så ofta med. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen klumpen i magen hinner släppa tills jag åker, för jag vill inte sätta mig på flyget med en känsla av ångest eller ånger...
 
 

STUDENTTIDER

Hej fina, är allt bra? Jag mår fantastiskt bra och dessutom är det ju studenttider - så härligt! Min syster tar studenten, så vi är i full gång att fixa här hemma. (Därför hinner jag inte skriva så mycket här).
 
Jag blir verkligen avundsjuk när jag ser alla, för jag vill också. De ser så glada ut allihopa! Med tanke på hur fort första året på gymnasiet har gått så vet jag att dessa tre kommande år kommer gå minst lika fort - så snart står även jag där med en vit mössa på huvudet och känner mig lyckligast i världen!
 
Igår var det mösspåtagning på stan. Alla var så fina, i folkdräkter och allt. Åååå...
 

en träff med underbara utbytesstudenter

Igår mötte jag upp Lisa och Hanna på stan, två andra blivande utbytesstudenter som kommer från Falun, för en fika. Verkligen jätteroligt att få träffa dem och lika roligt var det att få prata med några som har samma stora resa framför sig! 
 
Ibland känner man sig bokstavligen som den drygaste människan på denna jord när man bombaderar sina vänner med allt USA-prat såsom tankar, fakta, förväntningar man har etc. Därför var det så skönt att få prata av sig lite med andra som är lika excited som man själv är!
 
Kvällen tillbringades hos pappa med grillning och mys. Känner att varenda lite stund jag är där nu innan jag åker är värdefull, och speciellt tiden med mina småsyskon. Åååå vad jag kommer sakna mina små kottar! På riktigt, tänk om de inte kommer komma ihåg mig när jag kommer tillbaka? De kommer iallafall växa sjukt mycket när jag är borta. Känns lite konstigt att tänka så, att jag kommer missa ett år av deras liv... Hur som helst så finns ju Skype, tur nog!
 
Nikon D3100

nyklippt

Före
 
Efter
 
Har äntligen klippt mitt otroligt slitna hår. Var på tiden! Det blev... väldigt kort tycker jag, men det är trots allt skönt inför sommaren. En sån skillnad!  Känns väldigt ovant just nu så kan inte riktigt bestämma vad jag tycker än. Får se om jag kommer sakna mitt långa hår om någon dag. Förmodligen kommer jag det, haha

Min dag i bilder

Kusinfirande och middag hos pappa. Vilken bra dag! Kändes som en bra avslutning på denna helg. 
 

Känner mig som en riktig kämpe!

Uppför och nerför, sumpmark och stockar. Jobbigt jobbigt var det, men jag tog mig igenom loppet! Även om det hade kunnat gått bättre så är jag så nöjd att jag klarade det, trots mina knän! Har som sagt aldrig sprungit ett terränglopp förut så det var en upplevelse i sig. Känner mig förvånansvärt pigg i benen, men får se hur det känns imorgon. Jag kommer iallafall garanterat somna gott ikväll. 
 
Nu ska jag snart vandra upp mot pappa för lite middag. Mysigt! 
 

Jag och morbror Clas efter målgången. Nöjda, glada och trötta! 

Jag kommer sakna stunder som dessa.

Vilken fin kväll det har varit! Jag ringde några vänner på kvällskvisten för att få promenadsällskap. Jag, Amanda och Olivia vandrade därför ner mot stan där Olivia fortsatte på eget håll och vi andra två fortsatte promenaden hemåt. Så himla mysigt. Vi strosade runt i mysiga kvarter och hade det allmänt bra.
 
Jag insåg verkligen att det är stunder som dessa jag kommer sakna så otroligt mycket i USA. Just dethär med att spontant kunna ringa mina vänner bara för att få umgås en stund, prata lite. Alla dessa småsaker som man tar för givet i vardagen tror jag kommer vara något av det jobbigaste att hantera där borta. Jag har faktiskt inte riktigt tänkt på detta tidigare... Jag får försöka smälta tanken och finna mig i det, även om det känns sorgligt.
 

"älskade sommar, du är så välkommen så"

Första juni. Herregud, det går skrämmande fort nu. Bara vetandet av att vi gått in i sommarmånaderna, trots att skolan inte är slut, får mig att känna ett lyckorus. Cykeltrip med vännerna, sena grillkvällar och bara allmänt underbart härliga stunder med nära och kära - det är vad jag längtar till. Vad ser ni fram emot i sommar?
 
Den här sommaren kommer bli så otroligt bra tror jag, det känner jag på mig. Även om den kommer vara fruktansvärt kort så ska jag se till att göra det bästa av den tiden som finns med vänner och familj.
 
Älskade sommar, välkommen!