mitt svar på hur man väljer organisation....

Q - hej vad tycker du om ef som organiastion? jag vet inte vilken man ska välja (ska åka nästa höst) 
ps. den blogg är jätte bra! 
kram hanna

A - Hej Hanna! Gud så roligt att du också ska ut på äventyr! Förstår dig precis i hur svårt det är att välja en organisation. Det finns ju inte bara en eller två att vända sig till, utan snarare ett tiotal... 
Ska försöka svara lite kortfattat så att det blir rimligt att orka läsa igenom.
 
När man väljer en organisation tycker jag först och främst att man ska strunta i de rykten, spökhistorier eller mardrömsexempel som man hör talas om. Det är alldeles för lätt att dömma en organisation utifrån de skräckexemplena som cirkulerar på internet, för jag tror att det är betydligt fler som varit nöjda med organisationerna som vissa, av olika anledningar, sågat totalt. Jag kan bombsäkert säga att ingen organisation är felfri och det finns nog både missnöjda och jättenöjda studenter från alla organisationer. 
 
Men som svar på frågan så tycker jag verkligen om EF. Egentligen blev mitt val av organisation som det vart pga att jag skulle till England först, men jag är glad att jag efter många om och men beslutade mig för EF.
 
Alla organisationer har förmodligen sina fördelar. Ett stort plus med EF är iallafall att de ingår ett förberedelseläger som de anordnar för alla studenter (var nu i slutet av april) . Det var en väldigt rolig helg och man fick prata och lära känna nya samtidigt som man pratade mycket om förväntningar, kulturkrockar och problem som kan tänkas uppstå under sitt utbytesår. Personalen är även väldigt trevlig och hjälpsam. Det känns verkligen som att de går in helhjärtat för det de gör, vilket jag tror är viktigt.
 
Min slutsats är ändå att magkänslan är absolut viktigast när du ska välja vilken organisation du vill åka med. Välj den som du känner passar dig. Det som kan skilja sig mellan de olika organisationerna är förmodligen lite av vad som ingår eller ej, men egentligen är alla organisationer snarlika i både service och pris om man räknar ihop summan av kardemumman.
 
Jag tror chansen att man får ett oförglömligt och bra år är lika stor oavsett vilka man vänder sig till. Det sitter inte i vilken organisation du väljer utan jag tror snarare det är upp till dig själv hur ditt år blir, iallafall till största del. Så lyssna inte för mycket på andra så blir det nog bra ska du se :)
 
 
 
 

 

♕ Anonym

tack för svaret. Haha och jag orkade läsa även om det inte var så kort! Jag har iallafall troligen bestämt mig för att åke med ef eller explorius. tack för hjälpen kraam hanna

Svar: så bra, lycka till med alla ansökningar, och såklart självaste resan också! Big hug
Amanda Welander

2013-05-13 @ 16:23:43NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR