~ Jag ska bo i....Saint Paul, Minnesota (!!)

Jag är lyckligast i världen just nu! Det går inte riktigt att beskriva hur bra det känns att äntligen veta vart jag ska, till vilka jag ska och vart jag kommer tillbringa mitt utbytesår. Familjen verkar vara helt underbar och vi har faktiskt väldigt mycket gemensamt! Kommer bo med min värdmamma Tomme, värdpappa Nate, och systrarna Cheryle, Avery och Tate som är 10, 8 & 5 år. Kommer även ha två gula labradorer.
Jag hoppas och tror att mitt år kommer bli fantastiskt bra!
 
Nu när jag samlat mig lite efter samtalet i torsdags så tänkte jag berätta lite. Jag tänkte börja med att berätta om stället. 
 
Jag ska som sagt bo i delstaten Minnesota, också kallad "The Land of 10,000 Lakes" eftersom det finns väldigt många sjöar där. Verkar vara väldigt fint när man googlar bilder och det ser ut att vara väldigt grönt. (Förmodligen blev de flesta inte så mycket klokare av att höra ett namn, men på kartan nedanför ser ni vart Minnesota ligger) Delstaten ligger i norra USA och gränsar bland annat till Kanada i norr (Saga vi blir nästan grannar ju) och det är ganska likt Sverige i klimat tror jag. Det brukar dock vara längre somrar men kalla vintrar. Detta betyder att jag kommer ha alla årstider!!
 
Är det några fler som ska bo i Minnesota? Skriv gärna!
 
Jag kommer att bo strax utanför The Twin cities (den största staden och huvudstaden i MN som gränsar till varandra) i en förort som heter Mounds View. I området Mounds View är det ca 20 000 invånare, men min värdmamma sa att det egentligen är en del av huvudstaden, och att det tar ca 20 min med bil in till själva stadskärnan från där jag kommer bo. I hela The Twin Cities är det hela 3,3 miljoner invånare, SJUKT! Jag kan inte riktigt förstå att jag kommer bo precis vid två storstäder? Känns kul!
 
Här är några bilder på Minneapolis och Saint Paul. Städerna ligger längs Mississippifloden som går genom Minnesota och det ser verkligen fint ut! Vad jag förstått det som så är kollektivtrafiken relativt bra i dessa städer jämfört med resten av USA så det är ju väldigt skönt om det nu stämmer! 
 
Jag har inte fått några bilder på huset än, men jag vet adressen. Som ni ser på bilden nedanför så ser det iallafall ut som att jag bor i ett villaområde. Jag har dessutom knappt 2 kilometer till min skola hemifrån så det är jätteskönt. Dock så sa min värdmamma att de vill att jag tar bussen. Även om jag gärna hade promenerat till skolan så känns det kul att åka buss. Jag menar, jag kommer varje morgon sitta på en äkta amerikansk gul skolbuss!!
 
Jag är inte riktigt säker på vilket hus det är, men det är iallafall på denna gata jag kommer bo på. 
Min värdpappas syster bor även på gatan och deras familjer umgås väldigt mycket. De ska ta emot en utbytesstudent från Nederländerna som heter Maud, så vi kommer nästan bli som värdsystrar! Tror det kan bli himla kul! Det kommer även bo 2 ytterligare utbytesstudenter i området och vi alla kommer gå på samma skola!

Är så taggad på att åka nu, vill träffa min familj! De har redan planerat en del och vi ska förmodligen åka till MEXICO i vår (!!). Jag tänkte skriva lite om min familj, deras planer och skolan lite senare, för blir så långt att skriva allt på en gång. 

 
Ha en bra helg alla, jag ska grotta ner mig i google (och läxorna...) för att undersöka mina nya hemmatrakter!
 

♕ sandra

ser ju as nice ut! :D

Svar: ja det tycker faktiskt jag med, tror det blir asbra! Du får det garanterat sjukt bra i Kali också :D
Amanda Welander

2013-05-04 @ 16:01:08
URL: http://www.sandraandersson.forme.se
♕ Heddaa

Det høres kjempebra ut!! Er kjempe glad på dine vegne, dette kommer til å bli et fantastisk år!! :D <3

Svar: ja tack, Tror jag också! Kommer bli underbart :D Är så glad för dig med Hedda :D<3
Amanda Welander

2013-05-04 @ 16:07:47
URL: http://heddainengland.wordpress.com
♕ Sofia

Åh vad härligt det ser ut! Vad kul att du har fått familj!! Vill också få en nu.. :( Hoppas du kommer få ett toppen år i Minnesota!! Kram :)

Svar: Ja verkligen, känns otroligt bra! Och jag lovar, din familj kommer snart den med :) TACK Sofia!!! Kramar
Amanda Welander

2013-05-04 @ 16:10:41
URL: http://sofiaintheus.blogg.se
♕ Sara

Åh vad roligt med familj! Det verkar ju vara en asbra placering :D Hoppas du får ett grymt år!

Svar: Ja det känns verkligen hur bra som helst, är så glad!! Har du fått veta nått mer om Australien då?Tack och detsamma:)
Amanda Welander

2013-05-04 @ 23:36:02
URL: http://saraenander.blogg.se
♕ Lina

Kom in på din blogg av en skump och fastnade. guuud va roligt, du får det säkert jätte bra där!! Grattis :)

Svar: Trevligt att du hittade hit:) ja jättekul ska det bli, Taack snälla du!! :)
Amanda Welander

2013-05-05 @ 00:10:45
♕ Axel Ericsson

Grattis!! Gatan ser jättemysig ut! Vet du i vilket hus du ska bo? :)

Svar: Tack Axel!! Ja det tycker jag med! Nej har inte riktigt lyckats lista ut det än, men förmodligen det bredvid poolen eller det med den lilla basketplanen tror jag!Hur går det för dig, fått reda på något mer än? :)
Amanda Welander

2013-05-06 @ 21:43:22
URL: http://axelericsson.blogg.se/
♕ Axel Ericsson

Oj, vet inte i vilket formulär jag ska svara i nu. Nej, jag vet inget mer än att jag får bo i New York-området. AFS har sagt att de flesta får sina familjer under sommarmånaderna, så jag räknar med att det dyker upp ett mail någon månad eller så =)

Svar: Åh men gud va spännande ändå! Jag skulle faktiskt åkt med AFS men tackade nej (mkt dumt av mig haha) eftersom jag velade mellan olika länder då. Hursomhelst, så hade jag också tänkt välja New york- området då, verkar sjukt härigt att hamna på östkusten! Ja mailet kommer snart ska du se, väntar med spänning på att få veta vart du hamnar, är så kul att få höra om andras placeringar :)
Amanda Welander

2013-05-08 @ 21:51:00
URL: http://axelericsson.blogg.se/NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR