tankar kring high school

Allt med mitt år i USA kommer säkerligen innebära omställningar, stora förändringar och tuffa utmaningar som jag inte ens kan föreställa mig nu i förhand. Något jag är helt säker på är att skolan kommer bli en väldigt stor förändring, men jag ser fram emot den förändringen, för jag tror att amerikanska high school livet är otroligt kul!
 
Vad jag tror kommer skilja sig mest är
 
~ Storleken. 300 i jämförelse med 1500 säger ju sig självt. Detta betyder ju då även att skolan är större till yta också och det är jag inte van vid. Men ska bli spännande!
 
~ Skolsystemet. Här i Sverige går jag på en friskola med mycket självstudier, och man kan i stort sett röra sig hur och var man vill under lektionstid så länge man pluggar. Ska jag vara ärlig är de flesta lärarna även väldigt snälla när det gäller deadlines etc. vilket jag många gånger varit tacksam över. Eftersom jag är en hopplös tidsoptimist så kommer det bli en stor omställning för mig då amerikanska skolan är mycket striktare på allt vad jag förstått. Regler, deadlines, att vara i tid, vara i klassrummet. Allt kommer förmogligen vara en utmaning för mig i början, men jag ska klara av det även om jag verkligen måste anstränga mig. 
 
~ sammanhållningen/andan. Visst ser man mycket på film och får ofta en felaktig uppfattning om saker, men enligt alla utbytesstudenter som varit iväg stämmer det verkligen hur bra High School Spirit de amerikanska skolorna har. Det kommer säkert kännas som en chock i början eftersom de flesta svenska undomarna är så...stela, men jag ser verkligen fram emot den chocken. En positiv chock! Längtar efter att få uppleva spiriten under skolans alla matcher!
 
~ Respekten. Att tilltala lärare med efternamn kommer förmodligen kännas formellt eller strikt. Kan inte riktigt tänka hur det skulle låta om jag sa efternamnen till mina lärare..
 
 
Kommer säkert stöta på massor med fler krockar i skolan, men jag tänkte att jag kan skriva om det när jag väl är där, när jag får möta alla skillnader i verkligheten.
 
 
NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR