Massor har hänt här

Hej fina ni. Det var alldeles för länge sedan jag gjorde ett riktigt inlägg nu, om vad som händer i mitt liv om dagarna. Min första bortförklaring som dök upp i mitt huvud var att "det händer inte så mycket intressant som jag kan blogga om", men i samma stund som jag kikade igenom alla foton jag tagit insåg jag att det var en lögn. Så, jag tänkte göra en lite resumé av mitt liv i text och bilder.
 
Till att börja med: Min mobil blev stulen så om någon försökt iMessegea mig på mitt amerikanska nummer vet ni varför jag inte svarat!!! 

Homecoming week. Vilken rolig vecka det var! Varje dag hade sitt eget tema:
Måndag - Roll Out Of Bed Day
Tisdag - Favorite Sport Day
Onsdag - Class Color Day
Torsdag - Hawaiian Day
Fredag - School Spirit Day
 
Under fredagen var stämningen hög, och vi slutade tidigare för att lyssna på alla Captains från de olika sporterna som höll tal. Home coming King and Queen korades också och The Marching Band och The Color Guards uppträdde. På kvällen var det football game som vanligt och det var så sjukt mycket folk. Ja, som på film! Synd nog förkorade vi matchen, men det var en upplevelse att få vara med om ett riktig home coming game och hela home coming week!
 
Har hunnit med skype med halva min familj. Var roligt att få se deras ansikten igen, speciellt mina småsyskon. Kan ni tänka er hur konstigt det är att se dom växa, utan att vara med dom? Jag är nästan lite nervös för att träffa dom i juni när jag kommer hem, för de kommer vara så stora i jämförelse med när jag åkte! 

Jag och min norska vän Natalie åkte en dag till ett mindre köpcenter 15 minuter bort. Vi hade en trevlig stund och vi shoppade lite nödvändigheter. Vi åt DQ glass som för övrigt är gudomligt god och vi fick syn på jylpynt(?!). Ja, affärerna här i USA har alltså redan börjat smyga in julen - i mitten an oktober! Blev trots allt lite sprallig i kroppen när jag fick syn på det, för det betyder att min amerikanska jul som jag väntat på så länge, närmar sig. Det gör mig så förväntansfull!


Min fotbollssäsong är över. Sorligt med sant... Åh jösses vad jag kommer sakna att gå ner till fotbollsplanen varje dag efter skolan. Träffa alla i laget. Träffa vår Manager. Träffa vår coach. Att jag bestämde mig för att börja spela fotboll igen här i USA är fortfarande ett av det absolut bästa beslutet jag tagit sen jag kom hit. Det är ren lycka jag känner över att fått vara en del av teamet, en del av skolans Girls Soccer Varsity Team. Det är helt ärligt svårt att beskriva hur mycket det betytt för mig, hur mycket det hjälpte mig i början. Och förhoppnignsvis har jag många av mina vänner från laget kvar! 
Vår grymma coach Adam bjöd ut hela laget på restaurang efter säsongens sista match för att fira vår säsong. Han är verkligen grym, och det kanske låter konstigt men jag kommer sakna honom massor nu när säsongen är över. Så TACK till Adam som hjälpt vårat lag på alla sätt och vis för att bli ett så bra team som vi är! 

Min fina vardag. Alla dagar i skolan är den andra lik. Vi går efter samma schema varenda dag, men jag gillar det. Jag börjar gilla mina klasser och klasskompisar mer och mer. Jag tror det är för att jag börjar öppna upp mig mer och mer, är inte lika observerande, blyg och rädd. Jag vågar ta för mig mer, prata, skratta, skämta, göra bort mig. Det får mig att känna mig stolt över mig själv, faktiskt. Och alla här omkring är så vänliga och härliga, glad över att vara här. Just här!
Bilden nedan är från vår Dress Up Day i skolan inför matchen som blev att vara vår allra sista match för säsongen. 
 
Football game - Black Out. Ja, ännu mer fotboll har hunnits med. Sporterna är ju verkligen en stor del av hela high school och jag älskar det. The last home game hade alltså teamt Black Out. Alla var målade med svart färg, bar svarta kläder och hejjade på vår skola. School spirit!

Min otroliga värdsyster CJ har hunnit fylla 11 år. Vi firade henne med pizza, tårta och presenter. Min värdfamilj har även en tradition att dekorera huset inför någons födelsedag, så collage, serpentiner och skyltar prydde huset! En väldigt fin idé tycker jag! Stort grattis till min underbara lillasyster!!!!


DECA - min marknadsföringskurs. Min absolut favoritklass skulle jag nog vilja säga. Den ger mig något, är rolig och vår lärare är grym! Vi har hållt på att skriva jobbansökningar, CVs, personliga brev etc. så nu i veckan var det dags för intervjuer i skolan. Det kom folk från Minneapolis College för att hålla fake interviews med oss. Vi behövde därför klä upp oss som att vi faktiskt skulle på en anställningsintervju och vi blev betygsatta av den s.k. intervjuaren. Var lite nevöst men samtidigt väldigt roligt. Nu till helgen åker vi in till Minneapolis för en konferens där vi stannar över natten på hotell. Kommer bli riktigt kul!

Och så närmar sig Halloween. Jag är excited som bara den! Så vi har varit i full gång med att dekorera verandan och målat pumpor den här helgen. Har aldrig förut målat pumporna inför halloween, men min värdfamilj brukar göra det. Blev väldigt fint! Så nu har jag en ny tradition jag ska inför hemma i Sverige! 

Har även hunnit umgåtts en hel del med min underbara värdfamilj också. Vi har varit iväg på basket med mina värdsystrar, ätit ute, shoppat och bara umgåtts hemma. Kan inte förklara hur glad jag är som har min värdfamilj. Har så roligt med dom! Älskar er!

Igår kväll bjöd min vän Barrett med oss utbytesstudenter till en utbytesstudent-bonfire en stund bort från var vi bor. Träffade utbytesstudenter från andra skolor, från alla möjliga länder och hade faktiskt en riktigt trevlig kväll! På vägen hem köpte vi Taco Bell (eftersom jag aldrig hade ätit det innan) och åkte hem till mig några av oss, där hängde resten av kvällen!
 
 En LÅNG resumé men välbehövlig - både för mig och för er! Jag ska försöka att inte halka efter med bloggnigen nu. Ska göra mitt bästa.

Men en fråga till er innan jag säger godnatt - är det något speciellt ni vill att jag skriver om, nu när jag faktiskt varit här i USA ett tag?

många kramar till er alla

♕ Webbyrå

Hej, Jag bruka kolla på din blogg, den är jätte snygg, stilren, professionell. snygg header :D

2013-10-22 @ 22:15:56
URL: http://www.webbyra.st/
♕ Ida

Hej, jag planerar att åka till USA som utbytesstudent efter ettan och har lite frågor om det. Kommer dina föräldrar besöka dig? Hur blir det under jul och sin födelsedag, man vill ju gärna vara med sin egen familj då? hur var första dagen i skolan för dig? Behandlar värdfamiljen dig som en i familjen eller hur är "stämningen" eller vad man ska säga?

Svar: svarar i inlägg :)
Amanda Welander 17, USA

2013-10-22 @ 22:16:56NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR