Massor med frågor/svar

Hello,
TIden springer iväg och har till och med början nu. Vad hände? Sommaren bara sprang iväg och nu är det full rulle igen. Mycket nytt, men kan nog bli bra det här. Nu har jag lovat er svar på era frågor på tok för länge. Här kommer iallafall nmågra svar. Hoppas det hjälper er på vägen. 

Lina  – Hej ångrar du dig att du åkte hem nu i efterhand? Också, vad var det bästa med hela året?
Nej ångrar mig inte. För mig var det beslutet nog det vettigaste jag kunde göra för mig själv, men visst kan jag ibland undra hur det hade varit att stanna året ut. Det bästa är nog alla människor jag fått chansen att lära känna och allt jag fått se. 

Fanny – Hej! Jag ska åka till England, så jag har en fråga om just det. Du skulle ju egentligen åkt dit; tror du att det skulle vart himla annorlunda och skulle du fortfarande åkt hem lite tidigare tror du? Det är självklart helt omöjligt att veta, men bara lite spekulationer.  Förresten, jättetack för detta inlägget! Hjälpte mig väldigt mycket :) Puss och kram :)
Kul med England! Helt ärligt så har jag många gånger funderat på hur det hade varit om jag åkte till England, men jag kan inte ångra att jag valde USA. Hade jag inte åkt dit hade jag alltid undrat hur det hade varit. Otroligt svårt att veta om jag hade åkt hem då eller inte. Finns så många faktorer som kan påverka att det är omöjligt att svara på. Roligt att inlägget uppskattades! Och stort stort lycka till nu – ta vara på varje dag, kram
 
Elin – Super bra inlägg!! Skulle du kunna knåpa ihop lite tips inlägg, ex hur man inte går upp i vikt, vad man gör när man får hemlängtan, hur man håller kontakten med sina nära o kära här hemma men ändå kör sitt egna race? Du skriver så bra. Kram så länge
Kul att du gillade det! Jag kan absolut försöka skriva ihop några sånna inlägg framöver, men kan inte lova när. Nu när skolan drar igång blir nog tiden lit ebegränsad, men somsagt, ska se vad jag kan göra. Och tack snälla du! Lycka till, kramkram

Evelina – Hej! Jag har drömt om USA sen jag var liten och nu kom ja med iden att åka som utbytesstudent i 1 år ungefär , jag har några frågor till dig, 
1. Min mamma är jätte skeptisk över detta och ja måste få henne att övertala henne på något vis har du nått bra tips man kan säga eller nått? Har letat efter frågan på din blogg men hittade inte va man säga till skeptiska föräldrar? 
2. Måste man ha jätte bra betyg? För ja har mest E/D OCH 1 F 
3. Jag börjar 9ab nu och tänkte åka nästa år alltså förda året i gymnasium är de lika bra? Tex. Får man gå på "PROM" osv? 
4. Är som sagt bara 15 år och vet inte riktigt hur ja ska tjäna pengar har du något bra tips? 
Btw älskar din blogg sjukt fina bilder! Kram<3

Spännande att du funderar på att åka!
1. Du är nog inte den enda med skeptiska föräldrar.  Det enda jag tror fungerar är att verkligen visa att du helhjärtat vill åka, visa och förklara att det är något som faktiskt betyder mycket för dig, något du värdesätter i livet. Sen tror jag det är viktigt att visa att du själv är villig att kämpa/jobba för det. Förvänta dig inte att dina föräldrar ska betala för dig bara sådär utan vidare till exempel. Prata med henne och väg för- och nackdelar. Du utvecklas, lär dig saker, mognar, och får en upplevelse för livet.
2.Du måste ha godkänt i alla ämnen tror jag, dvs E i nya betygsskalan. Kanske kan det vara en idé att visa din mamma hur mycket du vill åka genom att kämpa upp ditt F till godkänt så att du kan åka iväg! Allt går om man vill, jag lovar.
3. Vissa skolor placerar utbytesstudenter med Seniors för att upplevelsen ska bli så stor som möjligt med graduation osv. Andra skolor anser att det är bättre att gå med juniors eller ännu yngre. Så det går inte ritkigt att svara på. Har hört om folk som varit typ 16 som varit seniors, medan jag själv va junior när jag var 17/18. Så det är väldigt olika, men oftast får du nog gå på Prom etc, don´t worry!
4. Sök jobb!! Letar du så lovar jag att det finns. Helgjobb är ju perfekt att kombinera med skolan. Fråga dina föräldrar/bekanta om de vet något. Allt från café, ica till trädgårdsmästare, leta! Skriv ihop ett CV och lämna till olika ställen. Kanske kan du åka efter 1an eller 2an på gymnasiet? Då har du ju några somrar att sommarjobba under dessutom. Sen vet jag btw att dom flesta utbytesorganisationer erbjuder kostnadsfria lån. Kanske är dina föräldrar villiga att hjälpa dig på så vis genom det. Allt går att lösa på ett eller annat sätt. Hoppas du kommer iväg, och tusen tack för komplimangen! kramkram
 
Rebecca – Hej fina du ville bra tacka för en as grym blogg! och passa på att fråga om du kunde göra ett inlägg om själva skoltiden. Var det mycket i skolan? Prov, muntliga redovisningar? Var det svårt och mycket annorlunda jämfört med Sverige? 
massor av kramar
Åh men tacktack fining! Jag kan absolut försöka skriva lite om det. Skolan är ju rätt annorlunda trots allt :-) Kanske inte kommer upp nu på stört, men gör det när tiden finns. Stor kram