Vi får höras snart

Jag känner inte riktigt för att blogga just nu, och har ingen riktig motivation till det. Så, jag tänkte lägga bloggen åt sidan i några dagar, kanske någon vecka, å se hur jag känner. Mexico närmar sig ju – bara 2 veckor kvar – så åtminstone har jag tänkt dela med mig av min Mexicoresa i bilder här. Men fram tills dess så tar jag några dagars bloggsemester!

KRAM 

nya naglar på posten

En perfekt sysselsättning när man är sjuk. Nu har jag vårfina naglar iallafall, även om vintern håller i sig här i Minnesota...

en sista påminnelse

 Godmorgon! Här har jag nu vaknat upp till en härlig solig söndag – härligt! Lite extra energi sådär, speciellt när man är sjuk. Hur är det med alla där hemma? 

Jag vill bara säga att idag är sista dagen att rösta på Bästa USA-bloggen 2013, dvs sista chansen för mig att göra reklam för mig själv och sista dagen att hoppas att ert fantastiska stöd räcker hela vägen. Som det ser ut nu tror jag jag ligger tvåa...

Klicka (återigen) här på banderollen nedanför om ni vill rösta! Och bekräfta sedan er röst i det mail som skickas till er :)


Travel Blog Awards 2013! Längtar du efter en resa? Flyg billigt tack vara Supersavertravels effektiva sökning som letar fram ett bra pris till dig.
En liten kärleksbild på det, tagen dagen innan prep weekend i Sverige förra april. Den helgen var en grym helg med massa nya möten med andra utbytesstudenter, ligger mig varmt om hjärtat!

hey there Snow Day

Alltså detta är helt knasigt - ännu en Snow Day! Här är det snökaos och ute är det vitare än hollywoodstjärnornas tandrader. Inget jag tackar nej till iallafall! Faktiskt så känns det som en välbehövlig ledig dag då jag inte är helt frisk. Hela familjen här har dragit på sig hosta, feber och allt vad det är. Därför blev jag extra glad när jag vaknade upp till SeoYoungs sms, och kunde ligga kvar i sängen någon timme med en tekopp, musik i öronen och bara vara.

Nu på eftermiddagen är det tänkt att vi ska åka till Rochester där min v-syster CJ har basketturnering. Ska bo på hotell där till söndag, MEN nu vet vi inte om jag kan följa med då jag är sjuk. Får se hur det blir... 

Också vill jag passa på att säga att jag ligger för tillfället tvåa i bloggtävlingen! Det är bara några få dagar kvar av röstningen, så gör allt ni kan för att hjälpa mig! Skriv in era mailadresser och bekräfta era röster! Vore så otroligt kul om jag kunde vinna. När jag började blogga sa jag till mig själv att det jag skriver ska ha en mening, och jag vill att folk får ut nått av det jag skriver och uppskattar det. Och att jag nu idag gör det känns så roligt!
 
Travel Blog Awards 2013!
Billiga flyg till London, Paris eller varför inte New York? Supersavertravel hjälper dig att hitta din resa till lågt pris.
 
 

Q & A

Hur mycket har dina engelska kunskaper utvecklats?
Jättesvårt att svara på. Rent spontant skulle jag svara Ingenting, men det stämmer ju inte riktigt. Det är väldigt svårt att avgöra själv tycker jag hur mycket man utvecklats och lärt sig. När jag har frågat mina kompisar här så säger dom att man kan höra stor skillnad på min engelska nu jämfört med i början av året, och tur är väl det! Dock är vissa dagar lättare än andra. Ibland får man hjärnstopp och stammar fint i nästan varje mening. Men, så länge man vågar prata och vill lära sig tror jag att man utvecklas utan att man märker det. Sammanfattningsvis då ? Hörförståelse är mycket bättre. Flyt är mycket bättre. Uttal är förhoppningsvis bättre. Läsförståelse är inte speciellt mycket bättre, av den enkla anledningen att jag inte läst över huvudtaget förrän nu. 

Är Minnesota en bra stat att vara utbytesstudent i?
Ja det tycker jag absolut. Har ju då inte så mycket annat att jämföra med, men tror att alla stater har sin charm och sina individuella positiva sidor för ett lyckat utbytesår. Tycker det är lite synd att många "dömer" och väljer bort majoriteten av staterna bara på grund av vart på kartan dom ligger...

Hittar man och är det nära till City?
Minnesota är lika stort som ungefär halva Sverige har jag för mig, så det går liksom inte riktigt att svara på. Jag antar att du är en blivande utbytesstudent och vill bara säga - haka inte upp dig på detta med att ha nära till city. Jag vet många som bor långt ifrån städer som har det helt fantastiskt!
Jag själv har relativt nära Downtown, men inte tillräckligt nära för att kunna dra dit när jag känner för det. Andra som bor i Minnesota bor långt långt utanför en stad, så oavsett vilken stat du blir placerad i, kan du hamna långt elle rkort från en stad. Väldigt få som har så nära att de kan ta en 5 minuters promenad in till en storstad. Inte direkt som i Stockholm, men man får lära sig att det är en helt annan livsstil här. Hoppas du förstår min poäng!

Är det lätt att få vänner?
Upp till en själv. Om man säger såhär, tror man att nya vänner kommer komma springandes efter en så har man fel. Skulle inte säga att det är lätt att hitta vänner, men heller inte svårt. Är man öppen, utåtriktad, glad, intresserd, visar att man finns och vågar ta plats - då behöver man inte vara orolig för att hitta vänner! Var dig själv.

Hur är skolan? Stor/liten/osv? 
Min skola är stor (iallafall för mig) på 1600 elever ungefär. Ibland känns storleken lagom  och ibland för stor. Ibland kan jag undra hur det hade varit att gå på en liten skola, då man skulle stått mer i fokus. På en stor skola måsta men verkligen visa framfötterna och visa att man finns i början av året för att folk ska lägga märket till en. Dock är utbudet av aktiviteter grymt bra! Positiva och negativa sidor med båda antar jag.

Väljer man själv vad man vill läsa?
Oftast upp till skolan tror jag. Jag har i stort sett kunnat välja helt fritt vad jag vill läsa, andra skolor säger att du måste inkludera vissa specifika kurser för att kunna va en utbytesstudent där. Men, det är nog väldigt sällan skolan bestämmer hela ditt schema, har aldrig hört om det förut. 

Ångrar du något med din resa?
Jag kan tänka på vissa saker som jag skulle kunnat gjort annorlunda, men vill nog inte ta upp detta här. 
 
Har du mycket hemlängtan?
Hemlängtan har jag haft en hel del av ja, och speciellt under de 3 senaste månaderna. Har haft riktigt tuffa perioder då jag bara velat gråta rakt ut, lägga mig på marken utan att bry mig om vad folk ska tro om mig och bara försvinna härifrån, men har även fått med mig fantastiska dagar, resor och upplevelser under mina månader här som gör att jag försöker fortsätta kämpa på. 

Hur är livet på highschool? 
Det är rätt like ett high school liv från filmer, faktiskt. Iallafall allt stereotypiskt från filmer. Något som jag verkligen gillar med High Scool är The School Spirit som är helt overklig i jämförelse med våra svenska skolor. Skolan är så mycket mer än bara skola. Sporter, klubbar, temadagar.. Man blir en del av något, som man sällan känner i gymnasiet hemma. Dock är jag mer för svenska skolan. För mig är kontrasterna från min skola i Sverige enorma (min skola hemma är väldigt högskoleförberedande, eget arbete, etc) och kan därför känna att High School är som att gå tillbaka till högstadiet ibland.

Har du festat när du varit i USA eller är det helt förbjudet?
Det är förbjudet och ingår i avtalet du skriver på när du anmäler dig. Om du dricker eller festar och blir påkommen kan du bli hemskickad. Så, det bästa är ju att hålla sig borta från det. Åker man hit till USA för att man tror att livet ska bli en fest blir det nog väldigt fel. För det funkar inte riktigt så, haha. 

Vet du om man får hoppa fallskärm i USA? Kan man hoppa om man skriver under något papper eller liknande?
Har faktiskt ingen som helst aning! Jag har någon tilläggsförsäkring för sporter (genom EF) men vet inte hur mycket det täcker. Kanske kan du höra med någon organisation vad dom säger! Låter ju riktigt häftigt att prova på. 

Frozen yoghurt deluxe

Så enkelt, så gott, så värt. Och det får mig att känna mig lite mer hemma, för detta är en klassiker hemma för mig. Gud vad jag saknar allt vad svenska smaker heter. För mat här är så smaklös på något vis jämfört med hemma, vet inte varför. Suktar nu efter goda friska frukostar, hembakat bröd, äkta ost, turkisk yoghurt, fisk(seriöst skulle nästan gör vad som helst för typ ugnsgrillad lax), Aubergine  Lasagne, kycklinggryta med soltorkade tomater, melonsallad, en somrig fräsch sallad, smoothies... Ja listan är lång! Är på riktigt hundra procent ärlig när jag säger att det första jag vill göra när jag kommer tillbaka till Sverige, är att svänga förbi ett Scandic för en grym frukostbuffé... Hur bra start vore inte det? 
 

rösta på!

Känner lite som så att jag sitter här och marknadsför mig själv, MEN det känns rätt okej att göra det nu när jag faktiskt är en finalist i bloggtävlingen! Jag hoppas ni håller tummarna lika hårt som mig. Jag är väldigt spänd... Hade aldrig trott att min blogg kunde gå bra bra och det är en ära att få stå som topp 10 bloggar. 

Så, en liten reminder. Vill ni hjälpa mig och inte gjort det ännu då kan ni gå in här nedanför, välja Bästa USA-blogg kategorin och klicka i rutan för min blogg. 

Skriv i din mail och bekräfta sen rösten från din inkorg på din mail. KRAM


 
Travel Blog Awards 2013! Jämför priser på olika hotell London.

xoxo Gossip Girl

Så igår, lördag, bjöd Sommie in till födelsedagsfest med tema Hollywood. Jag som älskar att klä upp mig tyckte det var en rolig idé och det slutade med att jag och Maud försökte oss på att någorlunda likna Blair Waldorf och Serena Van der Voodsen från Gossip Girl. ja...vet inte om vi lyckades, vad säger ni? ;-)

Hade iallafall en väldigt trevlig och rolig kväll! Tycker faktiskt att tema-parties är underskattade. Tänk vad mycket kul man kan hitta på med lite fantasi och om man är överens om att alla går all out for it. Kände dessutom att det orde göras oftare, även utan anledning. 
Haha och jag älskar SeoYoungs klädsel. Som ni ser nedan körde hon på Pigtails plus röda läppar. Vår alldeles egen Miley Cyrus!
 

2 bloggnomineringar, är det ens möjligt?

Nu är det såhär, att jag fått reda på att jag blivit nominerad i en annan - internationell - bloggtävling också för "Top 100 International eXchange and eXperience Blogs". Hur gick det till? Kan knappt tro det själv och har ingen som helst aning om var dessa nomineringar kommer ifrån från början. En STOR kram  till dem som faktiskt nominerat mig till dessa tävlingar, gör mig glad. 

Denna nominering har jag vetat om ett tag, men ignorerat då jag kände att jag hellre satsar stenhårt på en tävling, men känner ändå att denna är värd att uppmärksammas. För någon har ju trots allt tagit sig tiden att nominera just min blogg! Tusen tack för det. 

För att komma till denna tävling klickar ni bara på bilden nedanför. Tusen Valentines Day's kramar till er alla gulliga där ute!
 

Vote your favorite IX13 blog
 

tufft

Har haft en alldeles för lång period med väldigt tuffa dagar nu. Känns som att något förändrats inom mig som fått mig att känna mig mer vilsen än vanligt. Jag har inte varit glad, inte heller ledsen. Istället har jag inte känt någonting alls. Och det är just det – känslan av att vara helt tom och känslolös – som fått mig att bryta ihop. För det är bokstavligen obehagligt att bara...vara. Har pratat mycket med min familj, EF i Sverige, EF i Boston, vänner, värdfamilj och andra omkring mig, vilket var otroligt skönt. Jag vill faktiskt berömma EF för vad de gör för att stötta. Är också så så så glad för att jag har så fantastiska familjer där hemma, en syster att prata med och vänner som förstår! 

Att resa mig upp på fötter igen har nästan känts omöjligt. Men jag tror att jag sakta med säkert börjat falla tillbaka (så gott det går iallafall) in på det rätta spåret igen. Åtminstonde har jag kommit till en punkt där jag känner att det är värt att försöka göra det jag kan för att hitta motivation och energi till att leva här och nu. 

Något som gjort det lättare är helt klart den nya terminen med nya klasser och nya klasskompisar. Min Painting Class är något av de bästa valen jag tagit, för det ger mig lite glädje. Likaså min Photoshop Class. Det är båda två saker som intresserar mig, och att väl ta mig tid för det får mig att må bra.

En annan sak som hjälpt mig är faktiskt utbytesstudenterna på gatan. De har funnits där, umgåtts med mig vilket fått mig att tänka på annat för en stund. Dom är grymma. 

Iallafall så känner jag mig lite starkare nu och jag har så mycket att se fram emot den kommande tiden, att jag försöker se allting lite mer positivt. Mexico, mamma kommer, prom, syster kommer, hemresan... Allt närmar sig.

Och på tal om hemresa - har fått veta när jag åker hem! Min biljett kommer bokas någon dag mellan den 17e och 19e juni. Väldigt sent tycker jag – för sent – men jag ska låta det sjunka in och se hur jag känner om någon vecka. Känner jag fortfarande då att jag vill hem tidigare än så, då går det att lösa. Vore ju lite trist att missa studenten bland annat... 
Foods class - Chocolate Chip Cookies. Mycket goda, mycket enkla, mycket onyttiga, mycket Amerika över dom.
Painting class - ja jag älskar denna kurs. Den får mig att må bra, och glömma allt runt omkring mig för ett tag. 
 
Me and my favorie Dutchie Cutie Maudie

finalist - jag behöver er hjälp igen!

Förstår ni, jag är 1 av 10 finalister för Bästa USA-böpggen 2013 – och det är bara tack vare er läsare! Känns riktigt roligt, och att veta att min blogg faktiskt når ut till folk gör mig varm i hela hjärtat. Hade aldrig trott att min, just min, blogg kunde komma såhär långt! Tusen tack för alla nomineringar hittills som tagit mig till final. Nu är det bara en sista röstning kvar – den avgörande röstningen – och jag behöver all hjälp jag kan få igen. 


Vill ni hjälpa mig? Ta er en minut och tryck på denna nedanstående banner och klicka i rutan för min blogg, skriv din email och bekräfa din röst genom att klicka på den länk som sänds till din email. (Denna bekräftning för att man inte ska kunna fuska i tävlingen, dvs inga reklammail). TACK på förhand till alla som tror på mig!
 
 
Travel Blog Awards 2013! Leta efter billiga flyg till New York och boka en fin semester.

Finalist i bloggtävlingen

ALLTSÅ NI LÄSARE ÄR ALLDELES FÖR UNDERBARA! Jag är nu en finalist i tävlingen om "bästa USA-bloggen 2013"! Jag ska låta er veta mer snart, så ni kan få hjälpa mig ännu längre i slutröstningen! KRAM 

Min födelsedag i Amerika

Först och främst -
Tack till alla som på något vis - stort som smått - gjorde min 18-årsdag lite bättre, lite mer minnesvärd, lite mer speciell!

Ja, att fylla hela 18 år är en rätt big deal, huh? Att vara svensk och inte få fira sin 18-årsdag med skumpa och korgrunda känns såklart en gnutta surt, men jag känner trots allt att jag har all tid i världen att göra det sen. För det har jag ju, bokstavligen! Min stora dag firades helt enkelt annorlunda, men jag är fullkomligt okej med det för min födelsedag här var jättefin! Fick massor med söta gratulationer både på Twitter, Facebook och alla sociala medier man nu använder, och i skolan fick jag desto fler grattis och kramar. På kvällen tränade jag och Maud tillsammans och hon försökte uppehålla mig för hon och utbytesstudenterna hade tydligen en överrasning på gång som jag inte visste om. Så, när vi var färdigtränade kom utbytesstudenterna överraskande in genom ytterdörren sjungandes med en nybakad tårta i famnen - med 18 tända ljus på toppen. De hade även gjort ett collage med bilder som ett grattiskort. Så otroligt gulligt! TACK bästa ni. Ni är underbara!

Har även fått jättefina presenter från min värdfamilj, vänner och släkt hemifrån. Ni är alla alldeles för snälla... Tusen tack allhopa iallafall! Av Mauds familj fick jag förresten en kasse med svensk mat - förstår ni min lycka? Nej, ni förstår nog inte. Ballerina, Singoalla, bröd, rökt lax, pepparkakor, daim, Leksandsknäcke osv. Det ni! En av alla höjdpunkterna av min dag hehe..
 

18

Grattis Amanda! Åh men tack tack. 
18 år var det. Hur är det ens möjligt? Känns konstigt i munnen att säga "jag fyller 18" för jag känner mig inte alls som 18, jag vill inte ens bli 18. Eller jag har väl inte så mycket emot att bli just 18, men den siffran innebär så fruktansvärt mycket som gör mig rädd, som får mig att känna press. Plötsligt förväntas saker på ett helt annat sätt och man förväntas vara vuxen. Ja, jag har någon form utav åldersnojja tror jag. Känns som att livet bara springer iväg och själv står jag kvar och stampar för att jag inte vet vad jag vill - hinner liksom inte med. Men, det är väl kanske onödigt att se det så antar jag.  Jag fyller ju trots allt bara 18. Fyller ju bara vuxen.
 
Fast det finns ju saker att hurra för också!
Lagligt gå ut på korgen känns ju inte helt fel!
Lagligt köpa cigaretter och snus.
Rösta i höst!
Ta köööörkort
Skatta och betala räkningar...känns mindre roligt. 
Kan inte ens komma på några mer saker för tillfället, vad har jag missat?

Dock får detta vänta 4 månader till. I USA däremot kan jag nu lagligt köpa tobak, spela på casino i Minnesota, gå på stripklubb i Minnsota, köra bil sen 2 år tillbaka, och ja det var nog allt. Och nej, jag har inte planer på att gå till någon strippklubb, ni kan vara lugna!

Och titta vad som kom igår - grattishälsningar från fina Dalarna. Tack snälla Karin & Sivert, och familjen! Söta småsyskon som ritat också. Sitter nu fastkluddat på min vägg bland alla andra kort och foton. Tänk vad sjukt egentligen. Den senaste veckan har jag fått grattiskort från hela världen. Canada, New Zealand och nu Sverige. Världen är rätt liten trots allt... Tack så hemskt mycket allihopa. Ni anar inte hur glad man kan bli av ett handskrivet brev!

Brunch is the perfect way to start a Sunday

Godkväll alla underbara! Hoppas ni har haft en grym söndag. Min dag började med söbdagsbrunch på The Tavern Grill tilsammans med min värdfamilj, värdfarmor och några kompisar till familjen. Jättemysigt och gudomligt gott var det! Sallad, scones, fruktsallad, bär, ägg, bacon, nudlar, nystekta pannkakor, egenkombinerade omeletter...ja, någonting för alla helt enkelt. Lyxig start på denna söndag och mitt en-dag-i-förskotts-födelsedagsfirande. 

Efteråt åkte vi hem till Pagie (kompis till familjen) som hade varit så gullig och köpt världens godaste tårtor från Cafe Latte - en resturang/konditori downtown Saint Paul. Alltså åh så god! Även om jag själv inte varit till själva restaurangen, så tycker jag att om du är i Saint Paul borde du besöka stället för att avnjuta en god tårtbit, mmmm........ 

Resten av dagen spenderades på The Science Museum of Minnesotas. Skulle väl kunna liknas lite med naturhistoriska, fast mer experimentaktigt, typ. Rätt häftigt och också roligt att se! Inne i entrén var det en stor världskarta på golvet. Det första jag utbrast var "Ooooh I just need a picture of me and Sweden!!!". Kändes så bra att veta att även i Amerika existerar Sverige, typ...!

Vi gick även och såg en bio på muséet. Nivet en såndär bio dom har på Naturhistoriska Muséet i Stockholm, där duken går runt en och upp i taket. Ja, jag kan verkligen inte komma på vad det heter, men ni kanske förstår vad jag menar. Hur som helst var det också häftigt att se!

Annars då? Ja, jag firar 200  dagar i USA idag och livet rullar väl på rätt så sjukt segt här borta. Imorgon fyller jag 18 och kan knappt förstå det själv. Känns jättekonstigt... Jag hoppas på en bra dag imorgon och kanske vaknar jag upp och känner mig som en gammal dam.... Nej det tvekar jag på. Iallafall - Godnatt alla kära.
 
 

Sushi night

Har spenderat kvällen downtown i Minneapolis med Haley och hennes föräldrar på en jättemysig sushirestaurang. Alltså jösses vad gott det är med sushi, hade nästan glömt bort hur mycket jag tycker om det! En perfekt för tidig födelsedagsmiddag (18 år om hela två dagar hoho) med supergod sushi, födelsedagssång från servitrisen och gratis efterrätt. Hur bra låter inte det? Tack snälla ni för en fantastisk kväll och middag! 
 
Nu är jag mättare än proppmätt, och redo att hoppa i säng, för i morgon bitti ska jag och min värdfamilj på brunch för att fira mig, också i förskott. Tror det kommer bli mysigt! 
 
kramar 
 

New York, I miss You

Alltså jag har kommit på att jag aldrig bloggat om min New York Trip i november. Jag tror helt enkelt jag med tiden glömde bort det. Här om dagen när jag satt och scrapbookade kom iallafall alla minnen tillbaka när jag satt med en hel drös New York foton framför mig. Alltså den staden, helt underbar! Mina två resor jag gjort hittills (New York och Seattle) måste vara bland det bästa jag varit med om under mitt år än så länge.. Åååå så jag saknar dessa fina städer. 


Läsarfråga

En tjej vid namn Anna frågade mig hur det var att lämna min gamla klass och veta att jag måste börja i en ny klass när jag kommer tillbaka, där de till och med är ett år yngre. Jag tycker personligen inte alls det var jobbigt att lämna min klass, för jag var inte speciellt tight eller nära med någon i min klass. Kanske var det mitt eget fel då jag redan från början visste att jag skulle åka iväg, vilket gjorde att jag undervedvetet inte ville komma någon i klassen för nära - för det skulle göra allt så mycket svårare att lämna. 

Däremot har jag en grym ångest just nu för jag vill allt annat än att gå med de som är ett år yngre. Eller jag tror snarare det är ångest över att jag har hela två år kvar när jag kommer tillbaka, men jag vet inte. Oavsett vad tror jag att det är värt det. Och vad gör det om hundra år, att jag tog studenten ett år senare än mina vänner? För att vända det till något positivt tänker jag dessutom såhär. Jag får ytterligare en chans att träffa ännu fler vänner i den nya klassen, som kanske blir några av mina närmaste vänner livet ut. Vem vet? 

Och värt att tillägga! Jag har inte glidit ifrån mina närmaste vänner sen jag lämnade Sverige. Vi alla har fortfarande kontakten, starka band och jag tror att avståndet snarare stärkt våran vänskap. Så var inte rädd att förlora dina riktiga vänner! 

it's gonna be a book full of memories, joy, and love

Har just satt mig ner med en skål nötter och en kopp te på sängen för att fortsätta med min scrapbook. Fotografierna ligger utspridda och jag vet knappt vart jag ska börja. Har hundratals foton utskrivna så det är mest en röra. Men ordning ska det bli och kul är det. Det här är sånt jag älskar att göra - när jag har tid förstås! 
 

ett nytt schema väntar

Hello Beauties, äntligen fredag säger jag! Några roliga helgplaner kanske? Jag själv har faktiskt nästan inga som helst helgplaner vilket faktiskt känns skönt då jag är helt död i kroppen. Jag känner just nu såhär: sooooova. Ja, jag längtar till att få sova och när JAG längtar till att få sova, då är det på riktigt behov av sömn. Så ja, jag antar att det är det mest excited thing som kommer hända mig denna helg.

Veckan då? I onsdags hade vi finals och i Yearbook hade vi en såkallad potluck (knytis) som avslutnig för terminen. Vi alla tog med oss olika godsaker så åt vi frukost tillsammans. Mysigt och gott. Mesta delen av alla saker bestod väl av socker, friterat, mer socker och lite mer socker. Jag är inte den som gillar sött just till frukost men det funkade. Väldigt amerikanskt med andra ord...


Slutligen 2 dagar med helt nytt schema och nya kurser. Jättekul! Faktiskt så känns mina kurser riktigt roliga hittills och jag tycker om i stort sett alla mina lärare och klasser.

Mitt nya schema ser ut såhär: 
  • Painting. Har knappt hållt i en pensel sedan bildlektionerna i 9an men guuud vad jag saknat det! Ska bli otroligt roligt och läraren är helt underbar. En äkta "konstmänniska" med världens positivaste enrgi, som dessutom ser ut som min kompis Sagas moster Karin! Saga du måste påminna mig att jag måste visa dig..! 
  • Foods B. Här ska det bakas, lagas mat, dekoreras tårtor (hur roligt är inte det?!) och också pratas en del om hälsa, näringsinnehåll, välmående och samband. Tror att den här klassen kan bli intressant och framför allt rolig. Ser fram emot den! 
  • Short Stories. Engelskakurs som helt enkelt går ut på att läsa, analysera och granska short stories. Kan vara texter allt från en enstaka mening upp till flera sidor långa. Inte direkt något som intresserar mig och jag tror det kommer bli en tuff utmaning... Men människorna i klassen är grymt härliga så jag ska försöka hålla mig on track för att kunna stanna.
  • Photoshop For Publishing. Förstår ni hur roligt detta kan bli? Jag är så fruktansvärt taggad på att dra igång denna klass. Läraren hade jag förra terminen i Web Page Design och hon är riktigt bra, så det kan nog bli toppen. Slutprojektet för denna kurs kommer vara att skapa ett eget magasin/tidning om sig själv. Jag dör vad roligt det låter! 
  • Pottery. Detta är alltså en keramik/drejerikurs och det kan nog bli ytterligare en favoritklass. Det låter kanske rätt tråkigt men det är det inte alls. Jag älskar att få vara kreativ så det kommer bli utmanande men spännande!
  • Advanced Algebra. Matte. En av de enklaste mattekurserna på skolan för Juniors tror jag, men jag tycker det är lite kämpigt vissa gånger. Denna kurs är alltså under hela året så den kvarstår från förra terminen. Det som är det svåra med matten är inte själva matten, utan alla termer och begrepp på engelska. Det är så svårt att sätta något i ett sammanhang när  du inte förstår innebörden av orden - även om du förstår själva principerna. Jag kämpar på, för känns som det är smart att underhålla matten tills jag kommer tillbaka till Sverige. 
Så ja, som ni ser har jag ett rätt skrattretande lätt schema denna termin. Mest roliga kurser men även några utmanande. Jag ser iallafall fram emt den här terminen och den kommer vara över fortare än jag kan tänka mig.