ett nytt schema väntar

Hello Beauties, äntligen fredag säger jag! Några roliga helgplaner kanske? Jag själv har faktiskt nästan inga som helst helgplaner vilket faktiskt känns skönt då jag är helt död i kroppen. Jag känner just nu såhär: sooooova. Ja, jag längtar till att få sova och när JAG längtar till att få sova, då är det på riktigt behov av sömn. Så ja, jag antar att det är det mest excited thing som kommer hända mig denna helg.

Veckan då? I onsdags hade vi finals och i Yearbook hade vi en såkallad potluck (knytis) som avslutnig för terminen. Vi alla tog med oss olika godsaker så åt vi frukost tillsammans. Mysigt och gott. Mesta delen av alla saker bestod väl av socker, friterat, mer socker och lite mer socker. Jag är inte den som gillar sött just till frukost men det funkade. Väldigt amerikanskt med andra ord...


Slutligen 2 dagar med helt nytt schema och nya kurser. Jättekul! Faktiskt så känns mina kurser riktigt roliga hittills och jag tycker om i stort sett alla mina lärare och klasser.

Mitt nya schema ser ut såhär: 
  • Painting. Har knappt hållt i en pensel sedan bildlektionerna i 9an men guuud vad jag saknat det! Ska bli otroligt roligt och läraren är helt underbar. En äkta "konstmänniska" med världens positivaste enrgi, som dessutom ser ut som min kompis Sagas moster Karin! Saga du måste påminna mig att jag måste visa dig..! 
  • Foods B. Här ska det bakas, lagas mat, dekoreras tårtor (hur roligt är inte det?!) och också pratas en del om hälsa, näringsinnehåll, välmående och samband. Tror att den här klassen kan bli intressant och framför allt rolig. Ser fram emot den! 
  • Short Stories. Engelskakurs som helt enkelt går ut på att läsa, analysera och granska short stories. Kan vara texter allt från en enstaka mening upp till flera sidor långa. Inte direkt något som intresserar mig och jag tror det kommer bli en tuff utmaning... Men människorna i klassen är grymt härliga så jag ska försöka hålla mig on track för att kunna stanna.
  • Photoshop For Publishing. Förstår ni hur roligt detta kan bli? Jag är så fruktansvärt taggad på att dra igång denna klass. Läraren hade jag förra terminen i Web Page Design och hon är riktigt bra, så det kan nog bli toppen. Slutprojektet för denna kurs kommer vara att skapa ett eget magasin/tidning om sig själv. Jag dör vad roligt det låter! 
  • Pottery. Detta är alltså en keramik/drejerikurs och det kan nog bli ytterligare en favoritklass. Det låter kanske rätt tråkigt men det är det inte alls. Jag älskar att få vara kreativ så det kommer bli utmanande men spännande!
  • Advanced Algebra. Matte. En av de enklaste mattekurserna på skolan för Juniors tror jag, men jag tycker det är lite kämpigt vissa gånger. Denna kurs är alltså under hela året så den kvarstår från förra terminen. Det som är det svåra med matten är inte själva matten, utan alla termer och begrepp på engelska. Det är så svårt att sätta något i ett sammanhang när  du inte förstår innebörden av orden - även om du förstår själva principerna. Jag kämpar på, för känns som det är smart att underhålla matten tills jag kommer tillbaka till Sverige. 
Så ja, som ni ser har jag ett rätt skrattretande lätt schema denna termin. Mest roliga kurser men även några utmanande. Jag ser iallafall fram emt den här terminen och den kommer vara över fortare än jag kan tänka mig. 

♕ Anonym

men herregud vad jag är avis på de kurser ni kan ta, varför bor man inte i amerika! :(((

Svar: Ja det är faktiskt riktigt lyxigt till skillnad från svenska skolan. Men, dock ju de amerikanska studenterna inte direkt tillåtna att ta bara de roliga kurserna - för de behöver ju en riktig utbildning med samma ämnen som vi gör hemma.. Antar att det är fördelen med att vara utbytesstudent helt enkelt ;-)
Amanda Welander 17, USA

2014-02-01 @ 19:43:29NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR