Läsarfråga

En tjej vid namn Anna frågade mig hur det var att lämna min gamla klass och veta att jag måste börja i en ny klass när jag kommer tillbaka, där de till och med är ett år yngre. Jag tycker personligen inte alls det var jobbigt att lämna min klass, för jag var inte speciellt tight eller nära med någon i min klass. Kanske var det mitt eget fel då jag redan från början visste att jag skulle åka iväg, vilket gjorde att jag undervedvetet inte ville komma någon i klassen för nära - för det skulle göra allt så mycket svårare att lämna. 

Däremot har jag en grym ångest just nu för jag vill allt annat än att gå med de som är ett år yngre. Eller jag tror snarare det är ångest över att jag har hela två år kvar när jag kommer tillbaka, men jag vet inte. Oavsett vad tror jag att det är värt det. Och vad gör det om hundra år, att jag tog studenten ett år senare än mina vänner? För att vända det till något positivt tänker jag dessutom såhär. Jag får ytterligare en chans att träffa ännu fler vänner i den nya klassen, som kanske blir några av mina närmaste vänner livet ut. Vem vet? 

Och värt att tillägga! Jag har inte glidit ifrån mina närmaste vänner sen jag lämnade Sverige. Vi alla har fortfarande kontakten, starka band och jag tror att avståndet snarare stärkt våran vänskap. Så var inte rädd att förlora dina riktiga vänner! 

♕ En svensk tiger

Oj, oj, unga dalkulla. Glöm bort alla negativa tankar om detta. Njut av varenda dag fram till studenten, ja givetvis efter det också. Njut av skolan, vännerna, läxorna och av vad du upplever och lär dig. Och det negativa som sker, skakar du med lätthet av dig.

Tänk att du är dubbelt så gammal och sitter i en unken miljonprogramsetta i Falun och att året är 2030 och att du inget hellre önskade dig än att det funnes en tidsmaskin som togs dig tillbaka till den 2 februari 2014 då du läste ett gymnasieår i Amerika (aka USA).

Det är bara att strunta i att hänga upp sig på ett år hit eller dit. På högskolan sedan kommer åldersdifferencerna (sic) att vara mycket större, men visst, du kan invända att ett år är större (difference) på gymnasiet, men so what? Sådana som prompt skulle börja ett år tidigare pga tunnelseende föräldrar har haft det svårt ibland, n'est-ce pas?

Nä, var nu bara stolt och glad för detta extraår, som du som modig dalkulla får uppleva i Amerikat. Och när du har uppnått dubbla åldern bor du med man och flera små ungar (mikrokullor och mikromasar) och lever ett gott familjeliv, och åker skidor, och badar, på Lugnet.

(Jag var själv i Falun som barn och tonåring på sportlov, familjesemestrar mm då mormor (Leksandskulla) och morfar bodde där. Nu är de ur tiden sedan länge. Var finns min tidsmaskin!!!?? :(( )

Svar: tack för positiv energi!!!!
Amanda Welander 17, USA

2014-02-02 @ 19:33:17
♕ Ella

Hej! Jag undrar hur livet är på high school, är det som det är på filmerna? Vilka är liknelserna och skillnaderna från verkligen jämtemot filmerna tycker du?

Svar: svarar inom kort!!
Amanda Welander 17, USA

2014-02-02 @ 20:58:34
♕ Lisen

Hej Amanda! Om du börjar på falufri igen så får du leka med mig på rasten iallafall, så att du vet!

Svar: hihi, det är ju definitivt en fördel. Saknar dig lisen! ses snaaart
Amanda Welander 17, USA

2014-02-04 @ 22:21:32
♕ Lisa E

Läser ditt inlägg och håller med om varenda ord i det. Känner precis som du med att komma tillbaka till en klass där alla är ett år yngre, och framför allt att först se vännerna här ta studenten, sedan ett år senare alla vänner i sverige, och då själv ha ett helt år kvar. Men det bästa vi kan göra är att göra det till vår fördel och ha två helt grymma år. Vet att vi kan lyckas med det. Kramar!

Svar: Ja jag har verkligen ångest... Men man får försöka se det så positivt man kan. Alltså det kan ju bli helt grunt också. Jag vet dock inte ens vart jag ska gå när jag kommer tillbaka haha - typiskt mig att inte kunna bestämma mig. Vi får se till att ses när vi kommit hem, hoppas du har det fantastiskt! KRAM
Amanda Welander 17, USA

2014-02-05 @ 01:07:48
URL: http://myyearincarmel.blogspot.se
♕ Selma

Jag åkte också som utbytesstudent för ett par år sen och jag fick börja i en klass med folk som var ett år yngre. Jag tänkte också att det skulle bli jobbigt och att jag skulle känna mig gammal. Men helt ärligt så kändes det inte alls som om jag var äldre och jag fick i stället gå i tidernas bästa klass. Bra saker kan komma när man lämnar sin lilla box :) Hoppas du har ett fantastiskt år!

Svar: Känns väldigt skönt att få höra, verkligen. Jag tror absolut det kan bli bra att få börja i en ny klass.Man får tönka positivt och hoppas på det bästa:)
Amanda Welander 17, USA

2014-02-06 @ 17:50:42NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR