En sammanfattning av mitt 2013

2013 är redan passé och som jag skrev tidigare väntar ett nytt härligt år som jag är mer än taggad på att få uppleva. Jag vill ändå försöka sammanfatta året som gått, för det har trots allt varit det händelserikaste året i mitt liv! När jag bläddrar igenom alla mina bilder från året förstår jag hur mycket jag faktiskt varit med om. Så här är en sammanfattning av mitt år, i stora drag. 


Januari - Vad jag kommer ihåg av januari är att jag funderade en hel del, för det började komma upp för mig att iår åker jag faktiskt iväg på mitt utbytesår. Jag var i full gång att fixa dom sista papperna i min ansökan (till England dock) och skrev klart mitt brev till värdfamiljen. Jag drack kaffe som aldrig förr (så gott) och spenderade många dagar ute på sjön med familjen. Världens bästa syster fyllde även 20 och vi hade en rolig kväll med hennes tjejkompisar!

Februari - En månad full av födelsedagar, fika, och inspiration. Det var en glad månad med med några downs - fast jag kände mig entusiastisk till det mesta. Jag fyllde 17 och bloggade, fotade, scrapbookade och bakade massor! Ibland undrar jag om jag bakade bara för att få fotografera? Mycket möjligt.
Mina dagboksanteckningar från februari betår i stort sett endast av velande fram och tillbaka angående mitt utbytesår. Det var alltså här - i slutet av februari - jag till slut tog beslutet att byta destination till USA istället för England som jag ville från första början. 

Mars - En månad jag bakade ännu mer haha, och tog det rätt lugnt. Jag hade många mysiga fikastunder med mina kompisar och fick även två helt fantastiskt fina nya vänner från Frankrike som bodde hos oss i 1 vecka. Livet flöt på och jag var rätt sprallig över att min fullständiga ansökan äntligen nådde USA!

April - En månad som flög förbi och jag hade väldigt roligt! Sötaste lillasyster fyllde 1 år och mina vänner höll en jättemysig halv-åtta-hos-mig-middag. Det var påskfiranden och jag hann med en resa ner till Stockholm för EFs Preperation Weekend med 180 andra blivande utbytesstudenter! Besökte även Amerikanska Ambassaden och allt kändes plötsligt på riktigt! Hade en himla mysig dag med mammi inne i Stockholm också som avslutning på stockholmsvistelsen. 

Maj - Mitt visum kom och redan den 2 maj kom samtalet jag väntat på, undrat över, varit rädd för i flera månaders tid, nämligen samtalet om att jag fått min värdfamilj. Jag var så excited och svävade nästan på moln! Jag försökte ta vara på varenda stund med mina kompisar och vi hade många mysiga utekvällar tillsammans!

Juni -  Helt klart en av de bästa månaderna! Hann med så sjukt mycket och kände mig allmänt sprallig. Fina promenader med kompisar, sprang mitt allra första terränglopp med min morbror, min syster tog studenten och klippte av mig mitt långa hår! Det var en stor händelse för mig, faktiskt... 
Hade en helt underbar vecka tillsammans med underbara vänner i Stockholms skärgård. Vi grillade gott, gjorde utflykter och sov dåligt på tunna liggunderlag i ett tält. Bästa kompis-sommarminnet!

Juli - Spenderade massor med tid med familj och släkt. Vi hade massa fina sommardagar tillsammans och jag sa hejdå till alla här hemma för att påbörja mitt äventyr. 24e juli kramades jag hejdå med mina familjer på flygplatsen och satte mina fötter på planet över Atlanten. Herregud, den resan var så overklig!

Jag kom till USA!!!! Och spenderade 10 fantastiska dagar i Vermont utanför Boston med 550 andra utbytesstudenter från hela världen. Träffade så sjukt många härliga människor som jag fortfarande pratar med över internet nästan dagligen! 

Augusti - Jag träffade min fina värdfamilj för första gången och vi hade massa kul tillsammans, Jag drog igång min fotbollskarriär igen och fick min plats on Varsity. Träffade så sjukt många nya människor och fick genom fotbollen helt underbara vänner som tog hand om mig redan från första dagen. Vet inte vad jag hade gjort utan de vänner jag fått genom fotbollen här...

September - Första skoldagen och jag har nog inte varit så excited över att gå till skolan sedan förskolan. Dock var dagen inte den bästa, men allt eftersom blev skolan mer och mer rolig. Hade även en rolig helg med Maud + våra familjer uppe i Wisconsin. Fotbollen rullade på och jag umgicks mycket med mina nya kompisar. Vi gick på killarnas football game varje helg och livet var på topp!

Oktober - Och så var fotbollssäsongen över. Jag fick utmärkelser och massa fina saker från mina lagkamrater. De kommer alla alltid betyda mycket för mig! Var även dags för Homecoming i oktober. Hade en rolig homecoming-vecka och dans tillsammans med alla fina vänner. Och så var det ju Halloween förstås...

November - Definitivt en av de mest händelserika månaderna i mitt liv. Vi hade i början av månaden Sadie Hawkin's Dance då vi var utklädda till domare. Hade en rolig kväll med mina vänner. Höjdpunkterna var såklart mina två otroliga resor jag gjorde. Först New York och sen Seattle. Hade två oförglömliga resor som kommer ligga mig så varmt om hjärtat hela livet ut. Är så tacksam för allt jag fick se och göra i New York, och lika tacksam över att jag fick uppleva en jättetrevlig Thanksgiving i Seattle med massor av härliga människor. Hade inte kunna önskat mig bättre vistelser till de två fina städerna!
 
December - Ett fint avlsut på året fick jag garanterat. Spenderade en hel del tid med min värdfamilj och alla deras släktingar under månadens gång. Jag delade med mig av svenska jultraditioner och saknade på samma gång alla där hemma såklart. Men hade en mysig jul här borta och hade ett fartfyllt lov med fyrhjulingar, snöbollskrig och pulkaåkning. Fick ett perfekt avslut på 2013 tillsammans med vännerna här och vi hade massor med kul med karaoke hela natten, och massvis med skratt. 

~
2013 har bjudit på massvis med glädje, men också en hel drös med motgångar. Men jag har kämpat mig förbi alla jobbiga stunder och nu står jag här starkare än vad jag var för ett år sen, och är förväntansfull igen. Jag hoppas på ett minst lika händelserikt år igen!

♕ Nea

Hej!
Älskar din blogg och kul att du har fått inspirationen tillbaka!
Vilket program använder du för att få bilderna runda sådär? Eller allmänt för upplägget på bloggen är väldigt fint :)

Svar: tusentack fina du som säger det! Jag använder mig inte av något märkvärdigt program alls, nämligen pixlr.com som är ett gratis onlineprogram. Där under funktionen "pixlr express" kan man göra collage och göra bilderna runda :) lycka till!
Amanda Welander 17, USA

2014-01-03 @ 20:38:28
♕ Nina

Underbar år du verkar ha haft! Ser framemot att läsa om detta år också, se till att ta vara på alla dagar där nu!

Svar: Har haft ett toppen år, men med toppar och dalar. Vad kul att du säger det, ska försöka del med mig så gott jag kan av allt som händer här! krampådig
Amanda Welander 17, USA

2014-01-04 @ 18:03:15
URL: http://fames.se/ninasova/
♕ Lisa

Hej hej! Jag har också funderat på att åka som utbytesstudent i 2an gymnasiet och då också, som du har gjort, börja på fotboll. För det första är det vanligt med fotboll/soccer där för tjejer? Finns det på många skolor? Skulle ju vara så grymt kul att fortsatt med fotbollen igen! Sen en annan fråga, självklart varierar detta från skola till skola men är de bra? :P Lite konstig fråga kanske men hoppas du förstår vad jag menar :) Är det svårt att komma med i laget? Jätte bra blogg!

Svar: Svarat i inlägg!
Amanda Welander 17, USA

2014-01-06 @ 21:26:54NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR