något värt att läsa

 
Vi alla behöver tid för oss själva ibland, för att hitta balansen och kunna stå stadigt på båda fötterna. Dock känner jag mig inte speciellt spadig just nu. Snarare vilsen. Med allt. Mitt liv här, mitt liv hemma, gymnasiet... ja, allt är bara en stor röra i mitt huvud - och jag hatar det. Vet inte riktigt varför allt sköljer över mig just nu, men jag antar att det är en del utav ett utbytesår  - att man ibland tappar bort sig själv på vägen. Jag tror dock att det är viktigt att acceptera att det är okej att känna så, just för att kunna hitta tillbaka på den rätta stigen igen. Förstår ni vad jag menar? 

Jag driver den här bloggen och vet att många kikar in här dagligen, och därbland kommande utbytesstudenter. För mig känns det viktigt att dela med mig av alla delar ett utbytesår innebär, det vill säga dom jobbiga stunderna lika väl som dom fantastiska. Ska jag vara helt ärlig har jag varit rätt dålig på det. Det är liksom oftast så mycket enklare att utesluta dom jobbiga dagarna och detaljerna när man skriver - för då behöver man inte tänka speciellt mycket när man skriver på vad, eller hur man formulerar sig. Men samtidigt känns inte det rättvist, varken mot mig själv eller för de som läser.

Jag vill verkligen ge en sann bild av vad ett utbytesår är, men samtidigt vill jag ju inspirera och motivera andra till att göra det som jag gör, för det är trots allt en upplevelse häftigare än mycket annat. Men...
-Jag vill inte att folk ska läsa min blogg och tro att varje dag flyter på som ett rinnande vatten. 
-Jag vill inte att folk ska läsa min blogg och tro att när man betalar ett utbytesår blir man helt plötsligt garanterad ett drömliv.
-Jag vill inte att folk ska läsa min blogg och tro att så fort man flyttar till möjligheternas land kommer man bli lycklig.
För nej det är inte så enkelt. Det är långt ifrån så enkelt. Jag vill inte på något sätt säga att jag inte är tacksam för att få vara här – för tro mig det är jag, mer än ni anar – men jag vill inte att någon ska ta någonting för givet, eller blunda för vad man faktiskt ger sig inpå när man väl bestämt sig för att spendera ett år långt ifrån alla man älskar. Jag säger heller inte att man inte borde åka – för det tycker jag man ska göra om man har chansen – men jag tror det är viktigt att försöka förstå att ett utbytesår är fullt av både strålande, bra, sämre, och jobbiga delar som tillsammans skapar året till vad det är.

Idag har jag verkligen tagit tid för mig själv, försöka tänka på annat, tänka på inget, och bara...vara. En frukost som fick njutas av framför ett One tree Hill avsnitt. Så gott och väldigt skönt! Dagen har dessutom varit helt otroligt fin med sol och (tro det eller ej) värme. Har inte varit ute på väldigt länge p.g.a. den extrema kylan som varit här, så jag kände idag att jag faktiskt suktade efter en stund utomhus. Drog på mig mina springskor och gick en powerwalk. Var ute i hela 2,5 timmar och det kändes bara så skönt. Lyssnade på Podcasts och bara vandrade på. På vägen hem gick jag även förbi Caribou för en kaffe. En gratis kaffe var det dessutom, vilket gjorde det hela ännu bättre. En perfekt ta-hand-om-mig-själv-dag har det helt enkelt varit. 

Vad är era bästa tips på saker att göra när man behöver ta en kort paus? Ge mig idéer och berätta!
Och en annan sak, tack för alla ni som läser min blogg. Dert betyder massor för mig!

.

♕ Fanny Lindqvist

Tack för att du skrev detta. Jag ska åka till England nu i höst, och det här förbereder mig på ett positivt sätt, kanske låter konstigt men det behövs sånt här. Tack!

Svar: Vad glad jag blir av att höra det. Jag vill ju ändå förespråka en sann bild av vad ett utbytesår är, och tack för att du berättar att det uppskattas! Men åh vad kul med England! Och du kommer klara det galant!
Amanda Welander 17, USA

2014-01-20 @ 11:48:54
URL: http://mybritishdream.blogg.se
♕ emmy

Håller med Fanny! jag ska åka till USA nu i höst och jag tycker det är jättebra att du skriver om både de bra och jobbiga stunderna under ditt utbytesår. Tack för en bra blogg - du äger!

Svar: tack tack tack for att ni berattar att ni vill lasa om de jobbiga dagarna ocksa. Jag vill ju som sagt ge en helhetsbild av vad det innebar att vara har. manga kramar till dig - vi ager bada tva! Lycka till i USA!
Amanda Welander 17, USA

2014-01-20 @ 15:26:58
♕ Karolin

Alltså tack!!!! Det behövs att få höra att det inte är perfekt varje dag. Du är grym och kämpa på!
Kram

Svar: Ni gor mig glada allihopa, tack!!
Amanda Welander 17, USA

2014-01-20 @ 16:04:19
♕ Lisa S

Alltså Amanda fantastiskt inlägg och du är underbar och modig och man lär sig så himla mycket på de asjobbiga dagarna! Puss och puss och kram och kram och kram!!!!!!!! Idag är det kramens dag så skulle vilja krama dig extra mycket<3<3<3


Svar: Min favorit-Lisa! massor med pussar och ännu fler kramar till dig såhär på kramens dag!! Jag saknar dig och längtar efter myskvällar, bakdagar, tedrickning, vinkvällar, girls nights…. hihi
Du gör mig glad. Varje dag:) <3
Amanda Welander 17, USA

2014-01-21 @ 19:54:25
♕ Alina

Fin blogg :)

Svar: tack!!
Amanda Welander 17, USA

2014-01-26 @ 16:01:44
URL: http://oncelikethis.blogg.se
♕ LIENE

Bra inlägg :)
Ingen lovade att livet kommer vara lätt, men livet är värt att leva.

Svar: du har alldeles alldeles rätt! Livet har sina motgångar, men det finns så mycket att stå upp för!
Amanda Welander 17, USA

2014-01-26 @ 16:57:47
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
♕ LIENE

...och likaså måste det vara med utbytesstudents liv.

2014-01-26 @ 16:58:35
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
♕ En svensk tiger

Modiga, unga dalkulla, gymnasist,

Just fysisk träning är mycket viktig. Kan inte nog betonas.

Läs här vetja:

http://www.upphopp.se/tips-fran-coachen/elva-knep-for-okad-mental-styrka/

Fysisk träning som första punkt. :)

Många av de andra punkterna är som synes mental träning.

Kul med dalahästgåvorna. Finns något foto på Bill Clinton med dalahästgåva också. Med en ostajlad Göran Persson om jag icke missminner mig. :)

Är ju inte dalmas men har dalablod i mig (se min första blogg kommentar) vilket till icke ringa del har fått mig att placera ett antal dalahästar på skrivbordet. Åtta stycken. Och så två större som står och tittar ut genom ett fönster.

2014-02-02 @ 20:08:53NAMN *
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR